perjantai 28. helmikuuta 2014

Torstain treeni + radanlukutaito


Rata on vain oma hahmotelma treenistä

Raunon luennolta ja varsinkin eiliseltä treeniltä oppi taas uutta.

Lyhin reitti tai edes suoritustavaltaan nopeimmalta vaikuttava reitti ei todella välttämättä olekaan se paras. Päästiin kellottamaan käännöksiä ja suoritustapoja välillä 2-4. Vaihtoehtoina oli lyhyin reitti + niisto kolmoselle vs. pidempi reitti + valssi kolmoselle ja putkeen.

Ja niin vain se ajallisesti paras vaihtoehto sinne valssin puolelle kallistui jokaisella! Vasta sitten kun hyppyä siirrettiin reilulla metrillä kauemmas (punainen hyppy on n. alkuperäisellä paikallaan), aikaero alkoi tasoittumaan, varsinkin minulla ja Lisalla, mutta edelleen tuo valssilla suoritettu hyppy oli nopeampi kaikille.

Sen lisäksi myös ohjaajan että koiran suoritus helpottuu valssatessa, ja osalla koirista aikaa meni jopa puoli sekuntia vähemmän. Lisan kanssa saatiin jotakuinkin sama aika molempiin. Enempi olisin varmaan voinut kannustaa ja hoputtaa, jolloin aika olisi mahtanuta olla eri, samoin ottaa koira matkaan 1 esteeltä, kuten Katja ja Olga tekivät. Olga tekikin huippuaikoja :)

Hiottiin uudemman kerran myös putkeen vientiä Aan alla, huomattavasti paremmin tuloksin! Ehkä jos olisi aivan pakko tai ei mitään menetettävää, uskaltaisin jopa kisoissa kokeilla persjättö vientiä putkeen, mutta hui kun siinä pitää oikeasti olla ajoituksen kohdillaan. Vaan ei siinä mitään, Lisa teki sen aivan mahtavasti silloin kun tein itse oikein ja oikeaan aikaan. Ensin piti varmistaa koira vasemmalle puolelle, kun sen oli jättänyt tekemään siivekkeen kiertoa 12 ja sitten käskyn kera persjättö, ei liian varhain tai myöhään, jolloin koira haki putken tosi näpsäkästi. Osalla koira vaan liikkeen mukana luki sen putken, meillähän Lisa lähti viime viikolla minun liikkeen mukana putken ohikin.

Pujottelun Lisa teki loppuun asti edessä olevasta seinästä huolimatta, mutta sinkosi kolme kertaa peräkkäin hypylle 12!! :D Olipas se hassua. Vaikka siis ohjasin koko ajan pujottelun oikealta puolelta ja pidin kyllä meteliä itsestäni. Taitavaa sinänsä, mutta ei se kisoissa toimisi ;) eikä kisoissa seinä olisi aivan noin lähellä sentään.

Hyvät treenit siis jälleen. Huomenna meillä onkin taas kasvattitreenit, nyt se muistikortti matkaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti