maanantai 10. maaliskuuta 2014

OKK:n kisat

No niin. Valittevasti videomateriaalia ei ole. En oikein keksinyt ketään, joka olisi ehtinyt suorituksia videoida, joten ilman jouduttiin menemään. Onneksi sentään tehtiin vain hylsyjä...

Oma fiilis oli aika onneton pitkin päivää, vähän väsähtänyt ja masentunut. Ihan hyvä varmaan jäädä kisatauolle, kun ei selvästi kestä näitä kisamatkoja ollenkaan niin hyvin kuin pitäisi. Nyt ei ole kisoja suunnitteilla ennen huhtikuuta, ehkä jopa vasta Rovaniemellä.

Radat olivat kuitenkin tosi kivoja kaikki. Saatiin aloittaa katselemalla maxien suorituksia Siimeksen hypärillä, joka oli vauhdikas, soljuva rata. Muutoksia tuli vain hiven meitä mini-medi-luokkia varten. Ratapiirroksia ei ollut tarjolla, joten pääpiirteittäin koetin piirtää radat itse.

Siimeksen rata valitettavasti hyllytettiin esteelle 8. Jäin odottelemaan Lisaa - aivan ajatuksissani - tuonne kutosesteelle ja sen jälkeen ei puhetta, että olisin ehtinyt viedä enää takaakierrolle, Lisa luki ja teki sen edestä.

Alussa halusin ottaa varman päälle ja 3. este kierrätettiin lähempää siivekettä, osa pakkovalssasi toiselta puolelta, jonka arvelin itsekin mahdollisesti olevan se nopeampi tapa. Putkeen vein putken oikealla ohjaten ja juosten vauhdilla, jolloin ehdin persjättöön, juuri ja juuri, ennen kutosestettä.

Kasille oli suunnitteilla saksalainen / persjättö, kumpi se nyt tuossa tilanteessa on. Pujottelulle takaaleikkaus, että 11 on helpompi ohjata, eikä tarttee persjättöillä tai valssata keppien jälkeen. Toimi hyvin! Kunnon ravia se 12.-15. suora, rytmitys niin, että koira kääntyy ajoissa 16. esteelle, siihen saksalainen / perjättö, kummaksi se nyt taipui, jolloin koira haki suoraan 18 putkeen.

Eli ilman tuota kahdeksaisen mokaa, oikeasti tosi hyvää menoa alusta loppuun asti, ja suunnitellusti!!

Siimeksen hyppis, itse piirretty

Sitten Minna Jokisaaren agilityrata. Tietenkin ehdittiin kaikki kauuhistella kepeille vientiä :) Mietin, että Lisa pian hakee putkeen, jos vaan vien sen normaalisti, joten päädyin rytmitys / sylkkäri hässäkään keinun oikealta vieden ja se toimi - melkein! - Lisa vain haki pujottelussa kakkosvälin - voi kurjuus!! En viitsinyt alkaa korjaamaan (olisi varmaan mennyt putkeen siinä vaiheessa) joten siitä lopuksi HYL.

Lisalla meni myös rytmi sekaisin pujottelulla ja se lopulta varasti loput, jolloin myöhästyin 10 - 11 väliin suunnitellusta valssista, vein Aan takaaleikkauksella ja myöhästyin jatkonkin ohjauksesta (ei pysäytystä kontaktille) en ehtinyt myöskään persjättöön 13. hypylle suunnitellusti, taisin vain heittää tuonne 14 hypylle takaaleikkauksella? Joten oikeasti koko tuo väli meni pieleen. Loput 15-20 tehtiin ok. Valssi 16-17 väli.

Minnan J:n agirata, itse piirretty
 Ja sitten se viimeinen rata.. Se tuntui myös aika kamalalta radan reunalta katsellessa, mutta rataantutustellessa ihan kiva fiilis jäi! :) Joten innolla tälle viimeisellekin.

Alku oli oikein innostavan vauhdikas! Niinkin innostavan vauhdikas, että Lisa revitteli suoraan 8 hypylle minun TÄÄLLÄ!!! TÄÄLLÄ!!! huudoista piittaamatta. Nyt on toisen kerran todettu kisoissa, että Lisalle ei nuo huutelut auta. Sen nimeä voisin vielä kokeilla käskyttää, sen pitäisi toimia, mutta radalla sitä vaan ei aina muista mitä pitäisi sanoa tai tehdä kun paniikki iskee.

No, tästä sisuuntuneena tehtin koko loppurata ilman ongelmia, suunnitellusti loppuun asti ja hyvällä draivilla vielä!! Ehdin jopa leikiten 7-8 väliin persjättöön (juuri siksi varmasti koska niin sisuunnuin). Aan kontakti oli aika hintsu, mutta olen ihan tyytyväinen päivän kontaktisuorituksiin siltikin. Ehkä en vaan jaksata ressata niistä(kin).

Ei minusta tuntunut Lisan vauhdissa vielä valeraskaudet, ei kyllä päästä vertailemaan aikojakaan, mutta kyllä jaloissa tuntui juoksemiset ihan reilusti, varsinkin hypärillä, että jouduin minä ainakin juoksemaan.

Minnan J:n toinen agirata itse piirretty

Hyvin siis meni kisapäivä, vaikka jostain syystä vähän masensikin. Kotiin ajellessa kuitenkin auringonlasku oli niin mahtava, että väkiselläkin piristyy! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti