lauantai 15. maaliskuuta 2014

Ensimmäinen osteopaattikäynti

Igsy pääsi osteopaatille tänään ja käynti oli tosiaan vaivansa arvoinen! Osteopaatteja ei meillä täällä Lapissa eläimiä varten ole ja tämäkin tuli hoitoja tekemään Kauhavalta asti - !! Joten ajan saaminen tällekään kertaa ei ollut aivan läpihuutojuttu, lykkyä oli matkassa.

Jaana-Kaisa sai Igsyltä monta lukkoa auki lannerangasta, jotka olivat sinne kuukausien myötä muodostuneet. Nyt sitten jatketaan hieronnoilla niin, että saadaan kuukausien varrella jumiutuneet lihaksetkin taas kuntoon, ettei lukkoja ainakaan niin nopeaa syntyisi takaisin.

Lantion ongelmathan ovat todennäköisesti tulehdusoireilusta peräisin, mutta varmuuttahan minulla ei ole siitäkään, miten rintarangan nikamamuutokset saattavat koiraan vaikuttaa. Toivoisin myös, että nyt hoidon ollessa kokonaisvaltaisempaa ruokinnasta ja lihashuollosta lähtien, lukkoja ei myöskään lähtisi enää samaan tapaan muodostumaankaan, mikäli Igsy pysyy jatkossa kivuttomana.

Igsy oli käsiteltävänä melko hyvin, toki nikamien manipulointi välillä tuntui kurjaltakin, mutta hyvin se niistäkin selvisi, vaikka vähän piti kiemurrella. J-K kävi koko rangan läpi sormillaan ja käsillään tunnustellen ja nikamia painellen puolin ja toisin sekä lopuksi myös hännästä vetämällä (hui!) asetteli taas lukkoon ehtineitä nikamia kohdilleen. Näin olen arvellutkin, että homma jotenkin hoituu, jos koiralla on nikamalukkoja, mutta meidän koulutuksessamme ei rangan nikamien käsittelyä opeteltu ollenkaan, muutoinkin kuin kraniosakraaliterapian muodossa. Siis pelkkä ranka käsiteltiin tässä hoidossa.

Osteopaattikäynti oli itsellekin aivan ensimmäinen ja kiinnostuneena nyt jään seuraamaan, miten nikamien käsittely mahdollisesti vaikuttaa Igsyn ryhtiin ja liikkeeseen, varsinkin jahka lihaspuolikin saadaan kuntoon. En ole itse uskaltannut Igsyyn oikein edes kajota, ja varta vasten olen odottanut, että osteopaatti ehtisi tytön ensin käsitellä. Mutta nyt me aletaan oikein urakalla hieroskelemaan!! :)

Lisankin olisi halunnut nyt hoitoon saada, mutta aikoja ei ollut tarpeeksi Lisalle asti. Ensi kerralle kenties sitten. Ja joskus sitten Jore. Ja Manu...

--

Activella on kisattu tänään, Arcticilaisittainkin hienoin tuloksin, hyvä me! Voipi pian olla, ettei me Lisan kanssa tänäkään vuonna mahduta Arcticin minijoukkueeseen...! Oh nou! No, juuri nyt ei ainakaan hurjasti harmita, eihän meillä ole niitä nollia kasassa vielä muutenkaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti