maanantai 21. helmikuuta 2011

Kuvioita

Käytiin Foxyn kanssa kuitenkin hallilla treenaamassa lauantaina, oli tarkoitus viipottaa koko sakilla, mutta hallissa sattui aina olemaan joku muukin, joten tämä ei nyt sitten toteutunut. Foxyn kanssa otettiin muutamaan otteeseen puomin kontaktia pallolla vedättämällä, tätä pitäisi nyt päästä treenaamaan enempi ja lukuisilla toistoilla, jonka jälkeen voin siirtyä laittamaan pallon esteen/esteiden taakse eli ideana lopulta "vedättää" koiraa pelkällä radalla, jolloin päästäisiin normaaliin kisatilanteeseen. Ja sitten kun ollaan tässä, aletaan vähitellen lisäämään häiriötekijöitä ja lopulta jopa ihan pallolla, eli vahvistetaan vain sitä paikalla oloa, lähteä ei saa ilman lupaa.

Paikalla oli myös uroskoira, joka treenaili omiaan siiheksi kun tultiin niin liki, että piti haistelemaan päästä ja kyllähän ne juoksut varmasti vielä haisee, kisoihin meneminen olisi kuitenkin ollut aika epäeettistä...

Sunnuntaina käväistiin kouluttajatreeeissä, minulla oli tarkoitus harjoitella jotain mitä olin nähnyt Janitan ja Jaakon tekevän eräässä agistartissa, koska Foxylla menee aina sentyyppisissä starteissa käännökset pitkiksi. Sannalla oli mielessä muutamia uusia ohjauskuvioita jotka oli nähnyt akatemian videolla ja yksi käsittääkseni oli juuri tämä minun bongaamani, viralliselta nimeltää, käsittääkseni, heh, sylivekki. Näistä kun ei tiedä.. Siinä koiran tule tehdä 90 asteen käännös esteen jälkeen tai tiukempi jolloin koiralle annetaan jonkinlainen hidastava merkki ennen estettä niin, että itse asetutaan/käydään esteen edessä ja vasta koiran hidastaessa vapautetaan se hyppäämään este ja otetaan haltuun esteen jälkeen. Tosi kuppaisesti selitetty ja voi olla että puhun ihan läpiä päähäni, mutta semmoista me treenattiin.

Tällä videolla näkyy se kuitenkin mitä itse koetin treenata, Janitan tekemänä n. 1.23min kohdalla, olipa se sitten sylivekki tai ei... Muutenkin hienoja ratoja joista oppii katselemalla, olen jo aika monesti syynännyt läpi ja vielä muutama juttu pitäisi päästä kokeilemaan :)


Foxy hiffasi sen hyvin monen toiston jälkeen... ekat kerrat ajoitin itse väärin tai vekkasin väärin (no, meillä oli tästä useampaan eri mielipidettä, heh) sitten Foxy alkoi lukemaan minun eteen tulemiseni takaakiertona ja hyppäsi esteen aina takaa, hieno koira! :D Kunnes lopulta tässä-käskyn liukastamana koira hyppäsi esteen ihan oikeasta suunnasta, hidasti ja myös laskeutui noin metrin lähemmäs kuin ilman vekkauksia.

Toisena kokeiltiin jo tuttua viskyleikkausta, josta itse tykkään paljon, koira lähetetään takaakierrolle ja vipataan toisella kädellä eteenpäin samalla kun itse jatketaan myös matkaa. Sopii monituisiin kohtiin radoilla ja Foxy myös osaa sen luonnostaan, joten sitä vaan käyttämään lisää :)

Koklattiin myös "kuljetusta" mutta se meni kaikilla niin nappiin, että oli varmaan liian helppo harjoitus ;)

Lisa meni Carinan kanssa, oikein hienosti sekin. Otettiin sen kanssa myös puomia, vautsi vau, se menee niin upeasti, sekä keppejä lievässä kulmassa edelleen, monta upeaa toistoa. Ei mene enää kauan, kun saavat kilpailla ihan oikeasti, nämä kisathan jäi nyt sittenkin välistä sen lääkekuurin varoajan takia.

Saa nähdä päästäänkö me Foxyn kanssa kahden viikon päästä Jaakon koulutukseen, ensi viikonloppuna meillä kuitenkin on vihdosta viimein kisat :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti