torstai 3. helmikuuta 2011

Epäonnea onnessa ja onnea epäonnessa

Onni on, että Lisalla ei ollut mitään vakavaa. Käytin sen tänään lääkärissä, kun yleisen apaattisuuden lisäksi sillä näytösti olevan vaikeuksia ponnistaa syliin tai sohvalle ja se aloitti tiistaina kamalan ryystämisen (reverse sneeze) ja pelkäsin jo nenäpunkkiakin. Puhelimessa epäilivät valeraskautta, (en muistanut silloin edes mainita noista aivastuskohtauksista) ja tämähän olikin sitten ihan oikea puhelindiagnoosi - voimakas valeraskaus vielä, nisistä tuli nimittäin ihan maitoakin. Pitää muistaa jatkossa tämä, eikä päästää Lisaa masennnuksen syövereihin vaan kuljettaa ja juoksuttaa ja treenata minkä ehtii, sehän sopii minulle :) Nytkin vähennetään ruoka-annoksia entisestään ja treenejä jatketaan samaan tapaan, mutta kisoihin ei lähdetä nyt sitten.

Valeraskauden lisäksi Lisalla olivat nimittäin anaalit taas täynnä, vaikka olin ne reilu viikko sitten putsannut. Olin aiemmin Rommin anaalivaivojen yhteydessä ottanut selvää anaalinesteen väreistä ja mitä mikäkin tarkoittaa, tämän ilmeisesti kuitenkin unohtaneena, sillä minusta meidän koirilla vaihteli värit ihan valtavasti, eikä muita oireita sitten kuitenkaan ollut tai väri vaihteli itsestään. Noh, neste oli Lisalla nyt paksua ja kellanviheriää ja anaalit olivat pahasti tulehtuneet, johon saatiin lääkekuuri. Tästä on siis johtunut hyppyvaikeudetkin nyt viime päivinä ja sitten tuo reverse sneeze, jatkuvasta takapuolen tonkimisesta.

Toivotaan, että runsasluisempi ruokavalio pitäisi tulehduksen jatkossa poissa, ruokavalio oli välillä aivan liian luutonta ja se on ehkä vaikuttanut asiaan, toivottavasti, ettei ole kyseessä jotain kroonista... Mutta näillä mennään. Foxy myös aloitteli tässä eilen tai toissa päivänä juoksut, eli kumpikaan tyttö ei sitten kisaan pariin kolmeen viikkoon, tasaväkisyyden nimissä :)

Onnea oli siis se, että mitään vakavempaa ei löytynyt, minä kun aina pelkään pahinta ja epäonnea se, että kisaamiset jää taas väliin. Mutta olen jo päättänyt ilmota tytöt KASsin kisoihin sitten kuun lopussa, sitten pitäisi molemmilla olla kuurit ja muut ohi.

1 kommentti:

  1. Onpa hyvä, että asia selvisi. Monen koiran kanssa tapahtumia riittää. Ovatko linnut olleet terveinä? Me olemme jaksaneet hyvin :)

    VastaaPoista