sunnuntai 25. lokakuuta 2009

Saarella kontakteja

Kipastiin saarella ottamassa kontaktitreeniä ihan oikeilla vehkeillä, kepit ja rengaskin siinä oli kaikkien kontakti-esteiden lisäksi. Foxyn kanssa enimmäkseen tehtiin vain treeniä, kun aikaa oli rajallisesti enkä jaksanut alkaa laittamaan hyppyjä ja putkea muita koiria varten, sitä paitsi satoi vettä ja jo kahden pikkutreenin jälkeen kengät olivat märkänä nurmella juoksemisesta... Esa sitä paitsi kyllääntyi heiluttamaan autoa, kun Ilse nukkui sisällä turvakaukalossa ja alkoi kuulema kitisemään heti jo autoa ei heiluttanut :D

Mutta ihan kivasti meni treenit, Foxy tosin hyvin herkästä unohtaa puomin kontakti alastulon tai luulee, että sitä ei jostain syystä välillä tarvitse tehdä, joten sen kanssa tulee olla huolellinen sitten kisoissa, varmaan otan varman päälle ja pysähdyn itse aina samalla ja jos mahdollista, menen koiran eteen pysäyttämään sen. A:ta otettiin palikoilla, koska muutaman kerran ilman palikoita tuli jo lennokkaampiakin alastuloja - edellisestä kunnon treenistä Aalla kun on jo aikaa. Keinu sen sijaan meni joka kerta nätsästi, samoin kepit. Hakee hienosti jo jyrkemmässäkin kulmassa, avointa ja suljettua.

Nyt pidemmän tauon jälkeen Foxyssa on todella virtaa. Se räksyttää välillä! o_O Mitä se ei siis koskaan aiemmin ole tehnyt. Mutta koen sen vielä positiiviseksi räksyttämiseksi, sillä haukahduksia tulee aina silloin tällöin, erityisesti kun se kokee olevansa minua jäljessä tai muutoin vain kiihdyksissä. Toki virheitä saattaa tällöin myös tulla herkemmin, mutta koira on myös paremmin kuulolla (jotenkin siltä vain tuntuu, vaikka sitä kyllä luulisi juuri toisin...) ja tulee luonnollisesti nopeampaa. Foxy on mielestäni syttynyt lajille jo kauan aikaa sitten, tämä on vain jotain valtavaa purkautumista siitä hyvästä, että on joutunut olemaan niin kauan taolla ja ehkä minussakin on enemmän energiaa tai ohjaustyyli kipakampaa tms. jonka koira huomaa, kun olen itsekin niin jo kaivannut agilityn vauhtia.

Aloitin muutama päivä sitten Foxyn alas trimmaamisen päästä ja niskasta. Nyt jatkoin hännästä ja hännäntyvestä kun Esa avusti pitämällä koiraa paikoillaan. Foxy nimittäin koettaa koko ajan istua, se inhoaa takaosan nyppimistä. :P Kamalasti siitä irtoaa karvaa, kun olen näin kauan nyppimistä pitkittänyt ja heh, huomasin, että ei siinä vyötäröllä ollutkaan pelkkää ylimääräistä karvaa vaan ihan jotain muutakin ylimääräistä.

Kysäisin Carinaa vara-ohjaajaksi Kemiin jos niin sattuu, ettei juokseminen onnistukaan. Aion mennä niin monta rataa kuin jaksan. Ilmoittaudun siis vain lauantaille 14.11. Sillä 15. päivä lähdemme käymään Haukiputaalla PRT ry:n järjestämässä geenitestissä linssiluksaatiota varten. Mennään vain Foxyn kanssa, kun testejä on vasta rajallinen määrä, Lisan kanssa sitten myöhemmin. Rommia kun jalostukseen ei käytetä, pelkät silmätarkastukset sille saavat riittää.

Mutta nyt sauna on jo lämmin, sinne siis, lupasin Foxyllekin että pääsee saunomaan, kun niin "kiltisti" antoi nyppiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti