torstai 29. lokakuuta 2009

Treenitavoitteita

Luin jonkun blogista siellä haaveksittavan samasta, eli treenitavotteiden luomisesta ensi kaudelle ja miksei samalla myös niistä kisatavotteista. Mutta ensisijaisesti siis pohdiskelen tässä minkälaista treeniä uskoisin meidän tarvitsevan erityisesti. Taukoa on vain tullut niin pitkästi, että nämä huomiot saattavat mennä kankkulan kaivoon ekojen oikeiden treenien jälkeen, kun oikeasti pääsee näkemään missä on puutteita, mikä on muuttunut ja mikä ei.

Mutta uskoisin, että näitä ainakin me vielä jankataan (aika kauankin):

-kepit, keppikulmat ja niiden täydellinen suorittaminen. Eri kulmat on jo todella hyvällä mallilla, mutta se loppuun asti vieminen ei ole aina niin varmaa kun on kiire, eikä myös se, että kaikki välit mennää täydellisesti. Eli nyt kun vauhtia on tullut lisää, on rytmi vaihtunut myös erilaiseksi ja välillä välistäkin jää suorittamatta keppejä.

- kontaktit PUOMI. Puomilla aletaan harjoittelemaan jättämistä ja erkanemista. Lähettäminen onnistuu, mutta Foxy tuppaa usein pysähtymään tuolloin liian aikaisin, tätä voisi kokeilla korjata vaikkapa yllyttämällä äänen kanssa, vaikka itse tuleekin jäljessä. Ja sitten vähä vähältä enemmän liikettä ja kauemmas itse, kun koira jää kontaktille oikeaan asentoon.

- kontaktit A. Aan kontakteja me ei sen kummemmin aleta hiomaan kuin että muistaa aina laittaa sen palikan!!!! MUISTA!

- omat kuviot. Pitkän ja kömpelöittävän tauon jälkeen olen itse varmasti niin jähmeä kuin ohjaaja voi vain olla, joten omat ohjauskuviot ja uudet kuviot rankkaan harjoitteluun, näiden kanssa voisi painia päivittäin vaikka omassa olkkarissakin ;) Tai vaunulenkillä, jos haluaa treenata vähän tukevammalla varustuksella.

Ihan perusasioita siis, jotka ei vielä ole aivan hanskassa, mutta niistäkin huolimatta ollaan kovasti menossa kisoihin keräämään niitä nollia eikä mitään muuta. Jos sitten vaikka ensi vuoden SM-kisoihin päästäisiin. Vaikka saattaahan ne jäädä vielä nekin väliin, jos Foxy pennutkin pyöräyttää. Mutta sen näkee. Lisakin pääsee kisaamaan vasta toukokuussa virallisesti. Vaikka ei se osaakaan vielä keppejä tahi keinua ollenkaan.

Ohjatuilta treeneiltä toivon kokopitkiä, vaativia ratoja ja sitten jotain nippeliohjausjuttuja. Noita yllämainittuja voin siis harjoitella omalla ajalla. Tarvittaisiin hurjasti ratatreeniä kun ei päästä kisamaan pitkiin aikoihin nyt marraskuun jälkeen jolloin toiveissa siis käydä kaksissa virallisissa kisoissa.

Eilen ja tänään kävin vaunulenkillä, eilen Foxyn kanssa tänään Lisan ja huomenna sitten Rommin. Foxy nautiskeli kovasti kun sai olla keskenään mamma kanssa, voi sitä herttaisuutta, vaikkei se siltikään osaa kulkea hihnassa vetämättä. Nyt sain kuitenkin kietaistua hihnan ohjausaisan ympäri, jolloin käsi ei väsynyt. Sen kun vetää - ei jaksa enää opettaa jästipäätä... Lisa sen sijaan kulkee oikein nätisti, koska se on vähän raukka hihnalenkeillä, kun on tottunut kulkemaan vapaana. Meidän moka tämäkin, kyllähän sen tiesi jo silloin talvella, kun hyvin harvoin lähdettiin hihnalenkeille ja tämä on sitten tulos. En varmaan edes viitsi Lisaa jatkossa kuljettaa yksin mukana, kun ei se niin nauti, se tarvitsee jonkun siihen seuraksi.

Foxyn kanssa otetaan sitten pihalla treeniä kun Ilse jatkaa nokosiaan. Tänään jankattiin avokulmaa kepeille kun koetan aina ahnehtia liikaa ja Foxy ottaa toisen välin. Hallaa vain sillä teen, pitäisi muistaa. Kädellä kun näyttää selvästi, niin hakee paremmin oikean välin kauempaakin ja vaikeammasta kulmasta.

Mutta kahveet tais jo keittyä, minusta yksi kotoisimmista äänistä on juuri kahvinkeittimen porina ja sitten se tuoksu siinä lisänä. :) Vaikka en himokahvittelija olekaan, kun vatsa ei kestä, ei siitä äänestä ja tuoksusta ja siitä kahvihetkestä siltikään voi olla tykkäämättä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti