maanantai 24. syyskuuta 2012

Laatikointia

Suunnitelman mukaisesti (olenpas minä nyt tunnollinen ja ahkera) aloitettiin tänään sitten se laatikkotreeni. Naksuttimella naksuttelin Lisan ensin tassuttelemaan laatikolle. Vaiheet meni jotakuinkin näin (en ole todellakaan mikään naksumestari, joten menikö lie ihan niinkuin piti, mutta no, lopputulos on kai mitä halutaan), yhtä vaihetta siis naksuttelin aina tietyn aikaa (ehkä 5-10 kertaa?), kunnes vaadin jotain enemmän tai palasin aiempaan, jos ei tuntunut edistyvän:

1. naksu vaihe: Aina kun pää kääntyi laatikon suuntaan
2. naksuvaihe: Aina kun nuuskutteli laatikkoa, hakeutui sen lähelle, kiersi sitä
3. naksuvaihe: Aina kun laitto päätä / eturintaa laatikon päälle
4. naksuvaihe: kun laittoi tassut laatikolle
5. naksuvaihe: Nousi laatikolle ja laski etutassut maahan. Tämän hoksasi siis jo oikeastaan ihan itse ja haki automaattisesti 2on2offiin (etutassut maassa takatassut laatikolla)

Ja varmaan aiemmista kontaktitreeneistä johtuen se hyvin pian hoksasi oikean asennon johon palkkasin. Naksutin myös vapautuskäskyn ("Jes!") hiffaamisesta, toivon, että sekin tulee yhtä selkeäksi kuin itse "kiipee" käsky.

Nyt mitä olen erinäisiä videoita youtubesta urkkinut, niin palkkaa pitäisi alkaa nakkomaan maahan koiran eteen niin ettei sitä oteta ennen vapautus käskyä ja välillä sitten maahan heittämisen sijaan palkataan namilla kädestä ihan siitä pelkästä oikeasta asennosta. Voi olla, että esim. pennulle laatikkotemppua opetettaessa tässä nyt jää vaiheita välistä (sen varmaan huomaan itse sitten, kun alan joskus pennun kanssa tätä samaa treenaamaan...) mutta Lisan kanssa uskoisin, että mennään nyt tällä kaavalla. Saa kommentoida, jos joku tietää sanoa asiasta jotain enempi...

Ulkona otettiin nämä ekat harkat, vähän siinä Ilse kävi välillä meidän laatikolla istumassa ja kun kehuin Ilseä kiikuilla, Lisa luuli että kehuin sitä ja se kallisteli päätään ja istui entistä intensiivisemmin maassa laatikon vieressä, tarjoamatta yhtään mitään. ;) Mutta sitten kun se hokasi niin hyvin tosiaan se alkoi rullaamaan.

Muutoin koirat on saaneet rällätä pihalla ja lenkillä, hieroin Lisan nopeasti päivällä, mutta hukkaan taisi mennä, joten koitetaan uudestaan tässä illemmalla vaikka pissalenkin jälkeen, jos saisin Esan viemään lapset nukkumaan ja tehdään vähän perusteellisempi käsittely.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti