maanantai 10. syyskuuta 2012

Syksyn menot

Ollaan päästy takaisin kotiin ja Esalle eilen teinkin selvitystä siitä mihin kaikkialle olen jo päättänyt tälle syksyä mennä... Pahemmin ei ole vapaita viikonloppuja tiedossa siis!! :/ Liekö se hyvä vai huono...?

Agilitykisoja on näin syksyisin täällä pohjoisessakin vielä ihan kiitettävästi. Takana on nyt Lisan kanssa yhteensä kuusi starttia joista kaksi nousu nollaa kohti kakkosia. Ehdittiin kuin ehdittiinkin eilen B- ja C-radoille Tornioon ja kuten ounastelinkin, Siimeksellä oli oikein mukavia ratoja mentävänä :) B-radalla olin huolimaton ja ohjasin koiraa taas huonosti. Lisäksi Lisa ei oikein ymmärtänyt mustan putken jujua ja tuli sieltä pois kolme tai neljä kertaa !!! Sen jälkeen heti kepit, vasemmalta ohjattuna tuli toisesta välistä pois, mutta seuraavan kerran ohjattuna teki loppuun asti; viimeisenkin välin :) Se meni hyvin. Keinun kielsi (oltiin juuri otettu keinua harjoitusesteillä; se sattui olemaan sellainen vähän omapäinen keinu ja Lisa alkoi sitä varomaan, tässä ehkä syy). Että se oli sellainen hulina rata, jolla päädyttiin treenaamaan mustaa putkea, pujottelua ja keinua.. Tuomari ei varmasti tykännyt hyvää, mutta ajattelin, että täytyy sen ykkösluokkalaiselle tämä mahdollisuus suoda... Eihän kaikilla sitä mustaa putkeakaan ole millä treenata!

Toinen rata oli oikein siisti, keinulla kannustin kovasti, hitaasti se tulikin sen sitten alas. Samoin puomilla kovaa kannustusta, ettei se olisi niin kovin hidas myös. Eiköhän sitä suoritusvarmuutta niihinkin ajan mittaa saada. Yhden virheen meinasin tehdä viedessäni putkesta kepeille; koira haki hieman ohjauslinjan yli, kun en ottanut sitä putkesta haltuun, mutta sain sen korjattua ilman kieltovirhettä. Ja siltä radalta siis voittonolla. :)

Seuraavaksi olen ilmoittanut Lisan omiin kisoihin ensi keskiviikolle. Meillä on Lisalle ylihuomenna röntgenaika Luleåssa ja samalla tarkastetaan silmät molemmilta koirilta. Varoaika (7pv) ehtii juuri päättyä ennen kisoja. Röntgenkuvat otetaan lonkista, kyynäristä ja selästä. Toivottavasti kaikki on hyvin.

Viikonloppuna meillä on Lisan kanssa agilitykoulutusta Keminmaassa ja maanantaina päästään ekoihin seuramme treeneihin tälle kesää / syksyä :) vaikkei ne kyllä ohjatut ole nekään. Keskiviikkona sitten kaksi starttia Keminmaassa, Mika Moilanen tuomarina. Siitä seuraavana lauantaina kaksi starttia Oulussa, tuomarina Johanna Nyberg ja sunnuntaina olen menossa kuuntelemaan Aktiivikoirapäivän luentoja Oulun Honkapirtille.

Syyskuulle mahtuu vielä hierontakoulutusta ja heti lokakuun alkuun syksyn kohokohta, kun lähdetään juhlistamaan 20-vuotiasta Parsonrussellinterrierit ry:tä Espooseen ja Hyvinkäälle parsoneiden erikoisnäyttelyyn. Molemmat koirat olen ilmoittanut, kannatuksen vuoksi jos ei muuten. Kotijoukot täällä olivat huolehtineet trimmauksenkin kuntoon ja vähän siistittävää on pojassa enää. Niin oli onnensa kukkuloilla Jore, kun tuli koirakaverikin kotiin taas :)




Nyt pitäisi alkaa siivoamaan taloa taas siihen kuntoon, että täällä viitsii asustella... Pyykkiä pyörimään ja sitä rataa. Esa lähti juuri tekemään (toivottavasti) viimeistä yövuoroaan 30 vuorokautta kestäneestä 12h yötyöputkesta...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti