sunnuntai 31. elokuuta 2014

Jorpula

Jore ja Igsy olivat treeneissä mukana perjantaina.

Jore on käyttäytynyt mainiosti Lisan juoksujen jälkeen taas, joten se kyllä jälleen vahvistaa vain ajatustamme sen leikkauttamisesta. Ei jälkeäkään lenkkeilyä edeltävästä kiljumisesta ja puremisesta, se kuuntelee ja tottelee ja mikä erikoisinta - se hyväksyy sekä Esan että minut yhtä aikaa! Aiemmin se on siis vahvasti ollut vain yhden ihmisen koira, minä silloin kun olen kotona tai Esa, kun minä en ole kotona. Myös Carina oli sen paras ihminen silloin kun se oli hoidossa Carinan luona.

Mutta nyt se siis ihan vapaaehtoisesti työntyy myös Esan syliin häntä heiluen ja rapsutuksia kaivaten, tosin Esa ei edelleenkään voi "uhkailla" sitä edes katsomalla sinne päin, jonka Jore saattaa jälleen kokea ahdistavana, murista ja poistua.

Lasten kanssa ei ole ollut ongelmia myöskään, kun Jore saattoi keväällä ihan vain siitä, että Ilse tuli kahden metrin etäisyyteen siitä, varmuuden vuoksi mennä kiertelemään Ilseä ja näpsäistä. Nämä näpsimiset eivät satu, eikä Jore tee niitä aggressiiivisuuttaan, vaan komentelee Ilseä, eikä niistä yleensä koskaan ehdi Jorea huomattuaa. Sen lisäksi tästä osittain "pelkoaggressiivisesta" käyttäytymisestä ärähtämällä rankaiseminen vain yleensä pahentaa asiaa, jolloin Jore alkaa usein myös kyräilemään / murisemaan komentajalle.

Pahin mitä Joren käytös saa meillä aikaan on, että se loukkaa Ilseä kovasti :( Se ei saata oikein ymmärtää, miksi Jore ei pidä siitä.

Mutta on ollut mukava, kun nyt menee paremmin. Tyyntä myrskyn edellä ehkä, mutta nyt olisi ehkä hyvä aika leikkauttaa se, kun Igsyn juoksut eivät ole vielä alkaneet. Vaikka kyllä minua harmittaa. Joresta olisi voinut olla vaikka mihin ja niin komeakin vielä. Mutta eihän se sitä tiedä.

Jore oli mukana treeneissäkin perjantaina, otettiin muutamia hyppyjä ja kunhan vain annoin sen nauttia. :) Se on elämäniloisin kaveri jonka olen nähnyt, silloin kun sen on hyvä olla.

Oltiin pm:issä eilen, me ei Lisan kanssa oikein onnistuttu, mutta Arcticilaisilla meni taas upeasti!

PS. Ja koska syksyn suunnitelmat ovat jälleen muuttuneet, olen kaavaillut jopa näytelmähommia lokakuulle - kaikkea sitä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti