lauantai 11. heinäkuuta 2009

Agirotu :) - lisätty kuvia

Vihdoin ja viimein pääsimme Agirotuun, joka järjestettiin tänä vuonna Nastolassa Lahden kupeessa. :) Alunperin tarkoitus oli lähteä Foxyn ja Rommin kanssa, Rommi varakoirana ja Foxy kilpailevissa mineissä ihan oikeana koirana. Suunnitelmat muuttuivat ja yhdistimme rotuilun meidän ainokaiseen häämatkaan ruotsin laivalle, jolloin Foxy sai olla hoidossa Esan tädin ja sedän luona Kirkkonummella. Rommia kun ei oikein luota hoitokoiraksi vieraammille..

Torstai aamuna päivää ennen lähtöä olin kohtuu apeana, sillä lepäilin vielä sairaalassa tarkkailtavana supistelujen takia, jotka kuitenkin osoittautuivat aivan vaarattomiksi. Neuvoivat kyllä lepäilemään ja ottamaan rauhallisesti, joten ei auttanut kuin etsiä Foxylle agirotuun sijaisohjaaja, kun en itse nyt sitten voinut juosta. Lähdettiin suunnitellusti matkaan perjantaina ja yövyttiin Jyväskylän lähistöllä maatilamatkaillen. Foxy teki tuttavuutta pihapiirin koirien kanssa, molemmat taisivat olla aika iäkkäitä jo ja erityisesti pulskan puoleinen basset oli oikein veikeä ilmestys ja haukkui Foxya kun se juoksi pihavahtia karkuun. Basset ei pahemmin enää juoksuaskelia ottanut. (Kuvat saa klikattua kivemmiksi, aina pitää muistuttaa, varmuuden vuoksi vain :))














Lauantaina oltiin sitten ihan ajoissa paikalla Nastolassa ja etsiskeltiin tovi parsontelttaa. Näin ystävällisen näköisen parsonistin uroksensa kanssa ja kysäisin teltasta, hetihän sieltä tuli vastaus ja tunnistin tämän laupiaan samarialaiset myöhemmin Marjaksi, olisikohan tuo komea poika sitten ollut Hugo? Terkut sinne, jos satutte lukemaan, minä en vielä aivan kaikkia kasvoja tunnista. :)

Näkymää kentille, joita oli siis neljä plus harjoituskentät.













Teltalla juttelin hetken Marjun kanssa kun siihen tulikin Sari ihmettelemään, josko hänen lainakoiransa olisi jo saapunut paikalle. Ei me sen kummempia siinä poristu, kun aikaa starttiin oli alle tunti enää. Sari kävi Foxyn kanssa harjoitusradoilla ja totesi että ohjattavissa on. :)

Ensimmäisenä ratana meillä oli SM open karsintarata. Odotukset olivat tietenkin nollassa, heh, mutta vitonen sieltä tuli, tällä kertaa kepeiltä, jotka Foxy lopetti kesken. Tuomarina Bob Griffin ja kisaajia mini2:ssa 39. Sijoitus 9.



Vitostuloksellakin pääsimme siis jatkoon 20 parhaimman joukkoon ja pian alkavaan finaalistarttiin. Sari lupasi pistää kampoihin kolmosille, mutta vaudin lisääntyessä virheet lisääntyy ja nyt vitonen kerättiin puomilta. Tällä vitosella Foxy selviytyi SM Open mini 20. Ja vaikka ohjaajan muutos ilmoitettiin ajoissa, joka paikassa kuulutettiin minun nimeäni ja tulokset myös on kirjattu minulle, vaikka ohjaksissa olikin siis Puusaaren Sari. Tuomarina tällä radalla Anne Tammiksalu.



Foxyn olin ilmoittanut myös D-kisaan ja sieltä jälleen vitonen, jälleen puomilta. :P Ollaankin nyt Sarin kanssa kiitos hänelle, käyty keskustelua kontaktiharjoittelusta ja olen päättänyt vaihtaa metodia toiseen. Siitä kerron lisemmin myöhemmin tässä blogissa, jos saisi vaikka jotain treenivideota otettua, että selkenisi useammalle mitä me oikein koetetaan tehdään ja saadaanko edes mitään tuloksia aikaiseksi!



Foxy pääsi vielä sunnuntaina kirmaamaan, kun oli joukkueviestien aika. Sari halusi (niin, ihan halusi ;)) ohjata Foxya sunnuntainakin, vaikka joutui pitämään päässään kirkkaan keltaista nilkkasukkapipoa johon oli niitattu tennispallo. Alla olevalta videolta näette kaiken... Joukkueeseen kuului neljä vauhdikasta pallosalamaa, joka oli siis myös joukkueen nimi. Ensimmäisenä radalle kiihdyttelee Foxy, toisena Rätti Annen ohjaamana, kolmantena Sera ja Johanna ja viimeisenä viestin vievät loppuun Teemu ja Fanni. Tällä kokoonpanolla sijoituttiin hienosti kymmenensiksi, vaikka yli puolet koirakoista olikin ensikertalaisia, tai miten sen nyt laskee ;) Vaudikas laji tuo joukkueviesti, ensi vuonna pitää kyllä myös päästä mukaan jos aikataulut vain mitenkään antavat myöten! :)

Pallosalama Foxy ja sijaissalama Sari



















Foxy kiskaisi tällä kertaa sen vitosen keinulta.. Olen pahoillani Sari, niin kovasti kun koetitkin niitä nollia meille saada :) Kiitos kuitenkin loistavasta ohjaamisesta ja ennen kaikkea treenivinkeistä!



Lopuksi vielä pukukilpailun voittanut medi kilpailevien joukkueen "Latin Lover and his Ladies" viesti videoituna :D

2 kommenttia:

  1. Hienosti pelasi kyllä Foxy lainaohjaajallakin =) Hyvän näköisiä ratoja!! Ymmärrän kyllä että mieli teki kentälle, kun matkasi niin pitkällekin, mutta ehithän tässä muutamat kisat ehkä viel käydä ennen h-hetkeä jos vain masu sen sallii. Itellä taitaa olla seukit kisat oulussa, täytyy yrittää saada Ninjaa kolmosiin ja Xenalle sm-nollia koottua ennen meän h-hetkeä..Bodenista tosiaan saatiin Xenalle eka nolla, mutta Ninjalle ei niitä nollia sit tällä kertaa herunutkaan.

    VastaaPoista
  2. Voi se olla, ettei tämä mamma enää juokse, kun supistelee edelleen paljon, tosin kivuttomasti. Kovaa juokseminen tuntuu aika mahdottomalta, jos sattuu juuri supistamaan ja Foxyn kanssa kun et voi edetä muulla tavalla - meillä on kuitenkin vähän vielä vaiheessa tuo kauko-ohjaamisen opettelu ;)

    Mutta sijaisohjaaja on jo suunnitelmissa ja itseasiassa harjoiteltukin on jo :) Että josko sittenkin saataisiin Foxy ainakin kolmosiin tänä vuonna, eikäpä se useampikaan nolla haittaisi menoa :)

    VastaaPoista