keskiviikko 9. marraskuuta 2011

Taitavalle kuskille taitava hevonen

No minulle ainakin sattui ihan luonnonvalinnan kautta tosi taitava heppa ja kuskikin vaan kehittyy ;) Harmi etten enää elä niitä ihan nuoruuteni vuosia, että kiinni otettavaa riittää!

Eilen pyrähdettiin ensimmäisissä valmennusryhmän treeneissä. Ollaan vähän semmoinen "risa" porukka vielä, kaikki kolme ketä paikalla eilen oli, on näin alkuunsa kovasti vain kunnon kohotus meiningillä liikkeellä, eikä siinä mitään, siinähän se kunto nousee ja mieliala ja into samalla :) Ryhmähenki kasvaa kun ollaan samalla lähtöviivalla ja pyritään eteenpäin yhdessä.

Koska aivan kaikki ei olleet paikalla, jätettiin nyt vielä porinat tuonnemmaksi ja rakennettiin vain 14 esteen hyppyratapätkä viikonlopun koulutusten pohjalta. Foxy pääsi taas totuttelemaan mattoon ja liekö sillä tänä vuonna lihakset vähän paremmassa kunnossa, varmastikin, kuin viime vuonna pentujen jälkeen, koska liukastelu oli aika vähäistä viime syksyyn verrattuna. Tuolloinhan se venäytti jalkansakin kepeillä ekoissa treeneissä. Lämmittelytkin koetin hoitaa huolella, ilta oli jo viilentynyt pakkasen puolelle jopa, joten liikkeessä sai tosiaan koko ajan koettaa olla. Mattoon tutusteltiinkin ensin vaan puolella teholla "hipsutellen" ja vain vähitellen vauhtia lisäten.

Sen kummempia ongelmia en onnistunut ohjaamiseen kehittää kuin putkihässäkästä ohjaaminen tai lähestulkoon ohjaaminen aina väärälle esteelle. Lopulta sain senkin Mikan ohjeilla onnistumaan sujuvasti ja loppurata menikin tosi sutjakasti joka kerta. Että aika vähällä sähläyksellä selvittiin, minulle epätyypillisesti ;)

Ensi viikolla Mika rakentaa jotain Pajarin tyyppistä rataa, kun meillä on viikonloppuna 3 Pajarin Tuomon starttia Oulussa.

Käytiin tänään pitkällä lenkillä Ossin ja Foxyn kanssa ja otettiin samalla vähän kontaktitreeniä (A, keinu) sekä avokulmaa kepeille. Kontakti oli upeat, otin voimakkaita persjättöjä ja takaaleikkauksia lopuksi heittäen pallon kentälle ja vapaaksi vasta "tule" käskyllä. Tätä olen nyt koettanut alkaa vahvistamaan, kun vapautuskäsky on ollut milloin mitäkin... Jopa avokulmat sujuivat lähes 90 asteen kulmassa erinomaisesti niin, että lähetin koiran kolmen metrin päästä ja palkkasin heittämällä pallon eteen/vasemalle keppien lopuksi. Muutaman kerran se haki toista väliä, helpotin kulmaa puolella mertrillä ja sitten alkoi sujumaan. Ihanaa :)

Vähän jo jännättää kisat, meillä kun on ne virheet nyt olleet lähinnä Aan kontaktia ja ne alkaa oikeasti olla jo sievässä kunnossa, joten ehkäpä kenties saataisiin jotain puhdasta rataakin aikaiseksi - sen näemme!

Tässä vielä kuva Zeldasta, joka sekin oli mukana koulutuksessa Marjaanan ja Ninjan kanssa :) Vahtaamassa mitä radalla touhutaan (oikeasti Ansku heilutteli sillä karvalelua aidan toisella puolella, että se seisoisi edes jollain tavalla :D)

Witty Fox Bella e Unica
















Igår var vi på den första träningsmöte av Arctic tränings grupp. Alla var inte där så vi bara gjorde en kort hoppbana med 14 hinder. Jag tog det lite långsammare först med Foxy för att låta henne bli van vid mattan igen som kan vara något hal ibland, särskilt om hunden är inte bra uppmjukat.

Idag då tog vi kontaktträning (Aet & gungan) på vår egen plan och det gick så bra och jag är så stålt över henne! :) Det ska bli spännande att se hur det går på 20.11. tävlingar, när de största svårigheterna hittils har varit på Aet och gungan... Foxy också ser ut att vara i gott skick, men jag har tänkt att ta henne till en fysioterapeut för säkerthets skull.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti