perjantai 8. helmikuuta 2013

Lisa on terve

Mielenpäällä on yhtä jos toista, joten blogi vain kummittelee mielessä ja mitään en voi kirjoittaa. Lisan LOA testitulos tuli viime viikolla ja se on terve sekin. Ihana helpotus kaikille kasvatin omistajille, kellään ei ole syytä sen kummemmin testiin enää mennä. Ehkä.

Missourissa on nimittäin kehitetty toinen ataksian DNA testi ja nyt esiin on tullut ainakin 3 eriävää tulosta, eli koirat ovat saaneet eri tuloksen AHT:n testistä kuin Missourin testistä. Kun testin pitäisi nimenomaan määrittää juuri samaa, myöhään puhkeavaa spinocerebellar ataksiaa. Ja kun ottaa huomioon miten pieni määrä koiria on testattu molemmilla testeillä, on tuo kolme koiraakin jo huolestuttavan suuri luku.

Tutkimuslaitokset ovat luvanneet ottaa asian puitteissa yhteyttä, koska eräät parsonkasvattajat maailmalta ovat pyytäneet selvitystä ja yhteistyötä näiden kahden eri tutkimustahojen välillä. Joten saa nähdä mitä tästä nyt vielä seuraa, vai seuraako mitään!

Lisan kanssa jätettiin tiistain treenit väliin. En nyt oikein edes tiedä miksi varsinaisesti, meidän piti tehdä Esan kanssa lumitöitä illalla, mutta niille ei sitten edes ollut niin palava tarve, joten ilta meni luppoillessa. Ajattelin, että jos tänään saisin vielä luvan lähteä hallille illasta ja tuppautuisin johonkin toiseen treeniryhmään Lisan kanssa. Ehtisi vähän vielä ottaa tuntumaa lajiin ennen sunnuntain kisoja, kun muutoin taukoa tulee kaksi viikkoa. En usko, että mitään huikaisevia suorituksia kisoissa tehdään, ainakaan sijoituksellisesti, valeraskaus kun tuntuu sieltä vähän väliin pilkahtelevan. Voi sieltä silti puhtaita ratoja tulla. Harmillisesti saatiinkin Rauno Virta kahdelle ensimmäiselle radalle, kun olin tosiaan toivonut Minnaa. Mehän hyllytettiin Lisan kanssa 3 Raunon radalla joulukuussa, no mutta, revanssi kuulostaa ihan hyvältä myös :)

Olen hoitanut Lisaa homeopaattisilla tämän kierron valeraskautta ajatellen ja ihan hyvältä on näyttänyt toistaiseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti