keskiviikko 27. helmikuuta 2013

Tiistain treenit - tehokontakteja

Sanna oli järjestänyt meille erittäin perusteellisen kontaktitreenin eilen. Jos nyt vain muistaisin kaiken, tuskin ;) mitä voisi vielä harjoitella. Alla on nyt lueteltuna kaikenlaisia mahdollisia tilanteita, jotka eiliseltä mieleen jäi, joissa koiran tulee vauhdin hiipumatta juosta lujaa kontaktin alastulolle ja pysyä siellä 2on2off asennossa, etutassut maassa takatassut kontaktilla, kunnes se saa vapautuskäskyn. Sivuttaisirtoamisena käsittän tilanteet, jolloin etäisyys koirasta on koko ajan vakio, sekä tilanteen, jossa etäisyys koko ajan kasvaa, eli viedään koira tarkasti kontaktille ja sitten esim. takaaleikkauksen jälkeen ohjaaja lähtee juoksemaan voimakkaasti puomista poispäin.)

  1. Ohjaaja juoksee koiran ohi vauhdilla
  2. Ohjaaja jättäytyy taakse
  3. Ohjaajan sivuttaisirtoaminen & ohijuoksu
  4. Sivuttaisirtoaminen jääden koiran taakse
  5. Sivuttaisirtoaminen rinnalla juosten
  6. Yhtäaikainen suoritus lähellä, koira & ohjaaja (koiran hakeminen kontaktilta)
  7. Tuomarihäiriö (avustaja tulee nipottamaan aivan kontaktin viereen)
  8. Valssit, sokkarit, takaaleikkaukset
  9. Kontaktille vienti jyrkässä kulmassa & pienessä vauhdissa
  10. Kontaktille vienti jyrkässä kulmassa & lujassa vauhdissa
  11. Kontaktille vienti lujassa vauhdissa & suora lähestyminen
  12. Kontaktin jälkeiset häiriöesteen (putki syöttämässä)
  13. Ohjaajan tekemä häiriö estettä suoritettaessa
  14. ... ja tähän voi keksiä vain lisää! 
Lisan kanssa paneuduttiin 2. ja 4. kohtiin lähinnä. Namikuppi aiheutti sen, että myös 5. oli melko vaikeaa ja koira ryysi kupille pari kertaa, ilman kuppia otti kontaktin ja haki asennon, mutta vinoon tietenkin, kun ei ollut enää etupalkkaa.

Eli etupalkan häivyttäminen meillä on vielä vaiheessa, nyt se hakee itsenäisesti eteen hyvin silloin kun palkka on siellä ja mm. yhtäaikainen suoritus rinnalla juosten meni hyvin, kun kontakteja vielä itsenäisesti treenin jälkeen kokeiltiin. Mutta kerrassaan opettavainen ja hyvin jäsennelty kontaktitreeni oli tämä :)

Ohjattutreeni oli lyhyt kun meitä oli paikalla aika harva. Tein sitten lopuksi vielä pujottelun umpikulmaa, meidän viimekisojen kompastuskiveä ja nythän se menee kyllä hyvin. Ei se ole tähän asti sitä näin hyvin mennyt, joten toivotaan, että sama jatkuu myös lauantaina. Lisa menee hyvin pujottelua hämyesteilläkin, kun on putkea syöttämättä sun muuta, mutta se nyt on tuommoinen, ei oikeastaan tee omia ratkaisujaan, mihin Foxyn kanssa tottui.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti