perjantai 31. tammikuuta 2014

Torstain treenit

No niin, nyt on ensimmäistä kertaa treenattu uudessa ryhmässä. On meillä kai normaalisti pakkasrajakin, mutta eilen hurruuteltiin mennä, vaikka asteet olivat laskeneet -18 hujakoille. Hyrr!!

Ajeltiin paikalle suoraan Sotkamosta, joten Lisa sai tavallaan vähän tuntumaa pitkän matkan ajosta --> kisaamisesta heti päälle. Ajelusta oli se hyöty, että Laivakankaalle päästyämme Lisa oli aivan onnessaan päästessään pois häkistä ja Igsyn kanssa kirmasivat itsensä helposti mukavan lämpimiksi :) Ei siis ollenkaan Lisalle tyypillistä "täällä on hyistä" hipsuttelua, vaan reipasta menoa ensin pihalla ja sitten hallissa. Ehditiin tullakin niin hyvissä ajoin, että lämmittelyt onnistui suorittaa huolellisesti ja jäähdyttelyt samoin tehtiin hallissa heti oman suorituksen jälkeen liikuskellen, koiran sai myös pitää liikkeessä melkein koko treenin ajan, ihan hyvin tuntui kylmän sieto ja siitä selviytyminen tällä kertaa onnistuneen.

Radat tehtiin vain kisanomaisesti juosten pari suoritusta, ettei sekään rasittanut koiraa liikoja. Rata oli alla oleva, sama tehtiin siis kahteen eri suuntaan.

Molemmat radat olivat jouhevasti eteneviä, ei mitään erityisen vaativaa ja sainkin testailla kontakteja eri tavoin, vaikkei me tapamme mukaan mitään nollia lonkalta tehtykään. Panostin itsenäiseen erotteluun ja reippaisiin persjättö alastuloihin. Erottelut on tosi hyvät, tai tuntuu olevan (sormet ristissä tulevia kisoja ajatellen) - putkeen viedään ja puomille lähetetään. Putkierottelua käskyn voimin haluan tosin Lisan kanssa vielä tulevaisuudessakin vahvistaa tai no, puhutaan nyt totta, opettaa sen sille, koska ei sillä taida olla hajuakaan...

Alku meni oireetta, 10-11 väliä en antanut hakea rauhassa ja koska halusin ohjata puomin vasemmalta, niin Lisapa jätti kaikki esteet huomiotta ja kirmasikin 10 esteen jälkeen suoraan minun luokse valitsematta puomia tahi putkea. Ensimmäisellä yrittämällä myös 15 esteeltä tuli kielto, nämä sivuhypyt meillä ei oikein toimi, rytmitin kyllä, mutta pelkkä rytmitys ponnistuskohtaa ilmoittaakseni eri riitä, pitää olla käsky (en tiedä auttaako se oikeasti) ja kropalla myös osoittaa haluttu suunta koiralle, tekee vain suorituksen itselle paljon hankalammaksi :P Ja no, joskus se ei vaan toimi sittenkään. Nyt onnistui jo toisella yrittällä. Lisa ei ole sellainen estemagneetti kuin Foxy oli, sen pitää olla aika varma seuraavasta edettävästä esteestä ennen kuin se tekee sen, ei niin, että se nyt vaan sattui olemaan siinä...




Toinen rata siis edellinen nurinpäin, se oli jo vähän haastavampikin, vaikka suorituksena meillä minusta parempi kuin edellinen. Suoritustapoja valkkasin kaksi, ensin vein Lisan takaakierron voimin kakkosesteelle, ja ohjasin hyppysuoran oikealta. Puomin erottelun jätin tekemään hyvin itsenäisesti ja kirmasin itse gasellin askelin 6 - 7 väliin persjättöön, ja se toimi - koira pysyi on-offissa kirmailuistani huolimatta!

7 - 8 välistä koutsi huomatti toisella kierroksella, että olisin voinut odottaa koiran rauhassa mukaan, jolloin 8 putkelle vienti on koiralle paljon selkeämpi. Lisa kun ehti siellä minun selän takanani vilkuilemaan kaikki mahdollisia 3 estettä jotka sen edessä tuolloin ovat vaikka oikean valitsikin (putki, puomi, putki). Odottelu olikin yllättävän vaikeaa, koiralla kun menee aikansa takaakierron suorittamiseen.

9 - 10 toimi jaakotuksella ja puomi kosahtikin sitten alastulolla, juoksin siihenkin lujaa, joten koira päätti juosta myös, mukaan lukien alastulokontaktin ! Se tehtiin siis uudestaan vähän harkitummin. 11 este pidempää kautta takaakiertona. Lisan pujottelu piti hyvin lopppuun asti, vaikka melko rohkeasti koetinkin edetä tuonne 16 esteen suuntaan.

Toinen suoritustapa tässä oli sijoittua valmiiksi kakkosesteen taakse, valssataan koira sille ja jatketaan ohjausta hyppysuora vasemmalta ohjattuna, vauhdilla vippaus vitoselle ja jatkuu samoin kuin aiemmin. Iitulla toimi hyvin myös persjättö 5 - 6 väliin, jolloin pääsi valmiiksi oikealle puolelle puomi 7 estettä ajatellen.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti