tiistai 28. tammikuuta 2014

Agisutinat!

Onpas mukava kun on taas tullut kalenterin täytettä :)

Tulevana sunnuntaina päästään Mikan koulutukseen Lisan kanssa, siitä viikon päästä mahdollista olisi kouluttautua toisenkin kerran, se selviää myöhemmin.

Puolesta välistä kuuta alkaa kisarupeama ensin Luleåssa 15. päivä lauantaina, jossa muuten valtavan kokoiset 1 ja 2-luokat näin pohjoisen mittapuulla ainakin! Suomalaisiakin sinne on uskaltautunut tällä kertaa runsain mitoin, mitä enempi kilpailua, sitä kivempi, vaikka minit täällä pohjoisessa onkin kovaa tasoa, olivatpa kanssakilpailijat sitten Ruotsista tai Suomesta.

Luleån kisoissa medit ovat poikkeukselliseti suurin säkäluokka melkein joka tasoluokassa, Kalixista löytyy paljon kovia medikoiria. Kisat käydään tilavassa lämmitettyssä maneesissa, vaikka voihan se vähän vilu tulla jos ei varustaudu kunnolla, kun ollaan paikan päällä varhaisesta aamusta myöhäiseen iltaan. Kisat ovat isot, yli 350 koirakkoa per päivä ja arvelisin, että vain yksi rata kerrallaan. Noh, sissimeiningillä mennään ja Lisalle pitää järjestää lämpimät olosuhteet aamuksi ja päiväksi, kun kolmoset on vasta illasta. Katsotaan mitä sitä keksisi.

Helmikuun viimeisenä viikonloppuna 22.-23.2. olisi mahdollista kisata kahtena päivänä kun vaivautuisi vähän matkustamaan - ensin Pellossa kaksi starttia ja sen jälkeen sunnuntaina 3 starttia Haukiputaalla Active hallissa, tämä olisi siis suunnitelma, ilmoittauduttu ei vielä olla.

Ja sitten ollaankin jo maaliskuulla, tämä kevät menee nopeasti! Maaliskuussa ehditään ehkä ainakin yhdet kisat käydä, toivoakseni kahdet - kuun vaihteeseen (maalis-huhti) ollaan varattu perhematka eteläiseen Espanjaan (hirvittää vähän jo valmiiksi) mummun ja vaarin luokse, koirille tulee tänne hoitajat meille asumaan siksi aikaa. Takaisin ehdittäisiin tulla juuri ennen Oulun kisoja ;)

Mutta toki kisoja käydään silmällä pitäen sitä miten ne alkaa sujumaan. Jos tuntuu, että ratatreeni on edelleen se mitä eniten tarvitaan, kisoissa pyritään käymään niin paljon kuin mahdollista. Jos taas jotain mörköjä alkaa esiintyä, kuten tähän asti toistuneet pujotteluongelmat tai mahdollisesti esiin tulevat kontaktiongelmat, niin vastaavasti kisaaminen jätetään tauolle ja keskitytään treenaamiseen. Tai sekin tietenkin, jos saadan nopeasti puuttuvat nollat ja kisat rullaamaan ;) niin ei me käydä kuin valikoidusti, rahaahaan niihin menee.

Mutta tässäpä nämä suunnitelmat keväälle. Lisan osalta.

Igsylle oli varattu lääkäriaika perjantaille, mutta peruin sen. Kun ei se mielestäni ollut tarpeeksi kipeä? Niin, vähän hankalalta kuulostaa :( Mutta lääkäriin sen kanssa tässä vielä mennään, varmasti ennemmin tai myöhemmin, vaikkei se enää kohtauksia ole saanutkaan, muttei se aivan pirteä peipponen ole. Todennäköisintä on varmaan, että kipu on kroonistunut, siis niin, että se enää esiinny kohtauksenomaisesti vaan Igsy on enempi tottunut siihen. Sitä ainakin pelkään. En tiedä mitä lisää tutkimuksissa voi selvitä, toivottavasti jotain. Arjessa se menee mukana mainiosti, en katsele sitä suru silmissäni, vaikka tulevasta huolissani olenkin. Se on edelleen ilman kipulääkettä, vaikka mietinkin, olisiko se villimpi (pennumpi siis) jos kipulääkettä saisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti