tiistai 7. tammikuuta 2014

Koulutusta!

Ainahan tämä vähän tylsää on, kun ei ole kuvia, eikä ole videoita. Mutta kirjoitan silti. Päästiin Lisan kanssa aksaamaan Hanna-Lenan opeissa sunnuntaina. Hansku ja Lisbet siis viime vuoden SM-3 koirakko ja meidän vakituinen kilpatoveri täällä pohjoisella akselilla. Hanskun valsseja pääsee aina kisoissa ihastelemaan, ilmavia, liikkuvia ja hyvin ajoitettuja - joten niitä pääsimme nyt myös itse ratatreenin muodossa testaamaan. Nyt jos äkkiseltään lasken, tuolle 23 esteen radalle piti mahduttaa yhteensä 10 valssia tai valssin eri sovellusta. Ja hyvin ne mahtui! Eniten tykkään liikkuvista valsseista, vauhdin huumaa ja sen sellaista. Saa Lisan kanssa olla kilpasilla.

Omalla liikkumisella on nyt hirveä merkitys sille, millä vauhdilla Lisa etenee. Myös Hansku huomasi Lisan liikkuvan tehokkaasti kun minä liikuin ja pysyin edellä. Oikea-aikaiset ja oikein sijoitetut valssit auttanevat asiaa ja sitten ne sokkarit, joita ollaan vähitellen C:n treeneissä alettu enempi testailemaan. Lisa lukee ne hyvin ja nyt kun niitä uskaltaisi sitten lopulta kisoissakin käyttää.

Ongelmia meillä tuotti minun hätäiset puolivalssit, jolloin Lisa kielsi. Otin Lisan eilen myös mukaan hallille puolivalssaillakseni, mutta enhän minä silloin yhtään hoppuillut, kaikki meni kuten pitikin. Koetin sitten olevinaan tehdä hätäisemminkin, mutta ihan se Lisa teki siltikin kuten piti.

C:n kanssakin käytiin hallilla perjantaina, että kylläpä tässä nyt on treenattu taas kerrakseen, kun huomenna alkaa taas normaalit viikkotreenitkin :) Että vähitellen tässä taas.

Igsyn otin myös hallille eilen, ei kipuja havaittavissa ennen eikä jälkeen, eikä tänään. Se pitää sellaista ähkinää toisinaan, kun ponnistelee, ja noita ähkäyksiä kuului kyllä silloin tällöin. Otettiin mutkaputkea vain, minun rinnalla ja edessä juoksentelua vauhdissa ja sitten muutamia eteen lähetyksiä hyppyjen välistä, rimat maassa. Se oli aivan onnessaan kun pääsi jouksentelemaan hallissa ja lopuksi vielä tervehtimään borderipoikia! Sai hepuleita ja kieri ja vieri pitkin lattioita, mielisteli ja pusutteli ja sai vähän lisää hepuleita. Lisa piti laittaa häkkiin, kun se olisi möyhentänyt pennun siihen paikkaan tuollaisesta asiattomasta käyttäytymisestä.

Eläinlääkäri ei saanut minua kiinni perjantaina, joten tänään sitten uusi konsultaatioyritys siihen suuntaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti