sunnuntai 26. toukokuuta 2013

JOA:n kisat

Lähdettiin perjantaina lasten kanssa Sotkamoon kylästelemään, kuinkas muutenkaan kuin kisat tähtäimessä - koska eihän minulla muuta elämää olekaan. Jos se joillakin on työ, joillakin perhe ja niin edelleen, niin minulla se on agility. Kisojen varjolla kävin myös sukulaisissa Joensuun suunnalla, kun kisat käytiin Liperissä, JOA:n järjestäminä siis. Lapset jäivät mummilaan hoitoon. Tykkäsin kisapaikasta ja järjestelyistä, työntekijöistä ja palkinnoista :) Niin, siis koska mehän päästiin palkinnoille! :D Wuhuu!! Jee! Jipikaijei!

Olen pahoillani, mutta en tuntenut ketään ketä olisi voinut pyytää videoimaan, joten videoita tuli vain kaksi, sunnuntailta, kun sukulaiset tulivat turisteilemaan :) Lauantai alkoi viileän aurinkoisissa merkeissä ja ekan vitosen arvoisen radan juoksin vielä pitkissä housuissa. Mutta tuli lämmin... Salme oli taikuroinut aivan ihanan lutusia ratoja kaksi kappaletta heti alkuun, joista molemmista tehtiin vitoset. Harmitti... Niin helppoja ja mukavia ratoja ja ei nollia... Ensimmäinen vitonen tuli pimän putkikulman kiellosta (todettiin taas torstain treeneissä ettei se vaan hokaile niitä kovin hyvin vielä.. treeniä, treeniä) Ja toisella radalla vitonen tuli ronskista takaaleikkauksesta kepeille, jonka Lisa lopetti kesken. Mutta muutoin virheettömiä ja jopa (varmaan) ihan kivaa katseltavaakin, eli siis tarkoitan sanoa, että sujuvia itsestä.

Kolmas rata oli haastavampi ja siinä hyllyyn kosahteli moni muukin. Tämä jälkeen juteltiin Tiina T:n kanssa parsoneista, meillä on ehkä vähän saman tyyppiset koirat agiradoilla ja hän kehotti kovasti ottamaan vähän P***elettä kehiin, heh tai ei nyt aivan sanasta sanaan niin :D Enkä minä muutenkaan osaisi kiroilla, mutta asennetta, aggrea ja sen semmoista, muuten ei parsonin kanssa oikein pärjää. Olinkin kyllä tietoinen asiasta, mutta minulla on kamalasti vaikeaa olla vihainen radalla - tai ei tietenkään vihainen, vaan jämäkka. Osaan minä kotona olla jämäkkä, mutta agilityssa olen vaan semmoinen "no hups, se meni sinne, ei se haittaa".

Mutta nyt minä tyttö sitten yritin oikeesti tosissani ja kuulema heti huomasi eron! ;) Ja niin siinä vaan kävi, että radalta tuli nolla! :) Semmoisella kamalalla hyppyradalla jossa oli pelkkiä hyppyjä ja putkia syöttämässä kamalissa paikoissa (ei siis edes pujottelua) ja me selvittiin sillä voittajiksi :) Jälkeen päin ajateltuna se oli kyllä ihan kiva rata. Kuinkas muutenkaan. Ja se oli siis voittonolla ja tuotti Lisalle sen ensimmäisen sertin :)

Sunnuntai aloitettiin kuumissa tunnelmissa melkein heti aamusta. Salmen piirtämä A-rata oli aika haastava paketti.  Erityisesti eräs putkisyöttö oli haastava ja siiheksikin asti oli pitänyt selvitä jo monesta mutkasta, joista siis selvittiin. Ja me selvittiin myös siitä kamalasta putkesta ja varmaan juuri sen "selviämisen" takia irrotin otteeni ja  Lisa ehti käväistä pituudella pujottelun sijaan -- !!! !!! Oih, kurjuutta! :( Hylyn johdosta testasin pujottelulla kunnolla vedättämistä ja Lisa tuli toiseksi viimeisestä välistä pois, mutta muuten puhdas rata, toisestakin putkiansasta huolimatta, että olin kyllä tosi tyytyväinen siihen, kun selvitiin kaikista niistä kohdista mistä olin epävarma.

Ensimmäinen joka tuli videolle oli viikonlopun ainoa sähläys rata, B-rata joka oli ihan puhtaasti kamala. Koetan piirtää vaikka radat tänne niin saatte kauhistella niitä tai oikeastaan sitä sunnuntain B-rataa vain. Se oli kamala. En videota nettiin edes lataa, ihan turhan päiten. Sillä radalla, kuten kaikilla muillakin viikonlopun agiradoilla plussaa oli keinu - Lisa teki superikeinut koko viikonlopun ajan :) Tai siis hyvät Lisaksi.

Ja alla videolla viikonlopun viimeinen rata, sunnuntain C-rata, josta tuloksena nolla ja sijoitus 3. Hidastusta tuli kahteen kertaan tehdystä Aasta joka on meillä vielä hidas ja siellä takana tehdyistä valtavista kaarroksista, joita videolla ei näy, mutta kolmansia varmaan oltaisiin oltu niistäkin huolimatta. Tiina ja Hertta sijoittuivat kakkoseksi ja viikonlopun voitokkain mini-3 koirakko Soile Casper voittivat kisan supermiinuksella, kuten heillä tuntuu olevan tapana :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti