sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Jore mätsärissä

Koko perheellä tänään koiratapahtumassa vaihteeksi, Joren kanssa haistelemassa mätsärituulia. Koska ei ollut oman seuran kisat, säästettiin rahamme, heh ja käytiin tosiaan vain tutustumassa ilmapiiriin kehän laidalla, se kun on Jorelle aivan riittävää treeniä sekin.



Ensimmäiset 15-20 minuuttia taisi mennä muita koira päin ryntäillessä - tai siis yrittäessä ryntäillä. Kun käytiin vähän väljemmillä vesillä se kulki kauniisti löysällä hihnalla ja salli jopa jonkun koiran näköpiiriin ja pyöräilijän ohi ilman hätiköintejä. Koiramassoista taas innostui, mutta lopulta onnistuttiin treenailemaan jopa näyttelyhihnakäytöstä kentän toisella laidalla ja piipahdettiin myös tyhjässä kehässä. Eli kesti koirien läsnäoloa ilman haukkumista tai ryntäilyä joka suuntaan. Jos joku lähellä alkoi haukkumaan vastasi Jore välittömästi, samoin silloin, jos jäätiin pidemmäksi aikaa paikoilleen. Mutta keskittyi palkkaan ja minuun ja leikkimiseen tai tekemiseen hyvin. Esakin kuulema oli aivan yllättynyt.

Välillä vietiin Jore rauhoittumaan autoon (se nukkuu siellä) ja otettiin ennen lähtöä vielä uusinta kehäalueen laidalla, tällä kertaa niin, että sijoituttiin Jorean kanssa kahdestaan istumaan mökin nurkalle, jossa parin metrin etäisyydellä pari rauhallisempaa koiraa sekä pari juoksevaa lasta. Kyllähän se olisi ollut kovasti kiinnostunut ja menoissaan, mutta makkarakin maistui (ei ollut saanut ruokaa) ja siinä sitten istuskeltiin tai maatiin sen kanssa (tarkkaavaisena) joku tovi ja ihan hiljaakin se osasi välillä olla. Jonkin verran piippasi ja muutaman kerran intoutui haukkumaan, mutta kaiken kaikkiaan hienosti.

Agilitytreenit taas on niin kiihdyttäviä, että niitä ei saata katsella haukkumatta. Mutta sellainen meillä on myös Lisa. Lisa ehkä tarvitsisi treeniä sen siedätykseen, mutta vähän tuntuu, ettei sillä ole edes hermokapasiteettiä niin paljon, että se harjoittelemallakaan osaisi olla hiljaa agilitykentän vieressä. Tätä voidaan onneksi treenata ihan kotonakin, kun on kaksi koiraa.

Tein Jorelle tuonne ylös ihan oman sivunkin. Siellä on vähän kerrottu sen historiaa... vaikka nuori poikahan se vasta on, ainakin minusta :) Karva sillä alkaa taas olla sellaisessa kuosissaan, että nyppimisurakan voisi laittaa käyntiin. Se myös haisee aivan kamalalta vaikka sitä pesisikin. Pitäisi aivan koettaa vielä pestä uudestaan.

Tein myös eilen epämääräisen huomion, kun itsellä on ollut yskä nyt kuukauden päivät, muuttumaton, kuiva välillä veren makuinen yskä ja Ossi 1,5v on myös yskinyt useamman kuukauden jo (lääkärille ollaan aikaa odottamassa) ja eilen Jore nukkui vieressäni sohvalla kun olin taas yskinyt illan siinä veren maku suussa - kunnes vaihdoin paikkaa ja yskiminen loppui kuin seinään. Joko sen teki Jore, meidän kangassohva tai aiemmin päivällä käynyt hometalon asukki, jonka haju edelleen oli sohvassa voimakkaana. Mutta pahalta se haisee, Jore nimittäin, jospa se ei kuitenkaan aivan yskää aiheuttaisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti