perjantai 3. toukokuuta 2013

Torstain treenit

Eilen pääsin illaksi höpöttämään agilitysta toisen harrastajan kanssa :) Piti meidän saada jotain aikaiseksikin, kuten käydä läpi alkeis- ja jatkokurssien pohjamateriaalia, mutta se jäi ehkä vähän heikonlaiseksi. Jotenkin sitä vaan aina ajautui puhumaan jostain "asiaan liittyvästä". Mutta uskon kyllä, että paljon sellaisia ideoitakin tuli mieleen, joita ei yksinään pohtiessa olisi hoksannut. Jos asianosainen tätä lukee, niin kiitos vielä kerran mukavasta iltateeseurasta, agilitysta on aina mukava puhua!

Koirat olivat mukana odottamassa että käytäisiin treenaamassa vielä. Katsoinkin, että kello oli jo niin paljon, etten enää ehtisi kauppaa ja kun kotiinkaan ei ollut kiire, niin tunteroinenhan siellä Kallilla vierähti, kun lämmittelihe ensin, rakensi ratapätkää ja jäähdyteltiin vielä. Lisan kanssa kokeiltiin erästä kisaradan aloitusta Oulun kisoista, kun Pajari oli tuomarina (sössin sen siis kisoissa ohjaamalla koiran oikealla puolella) ja sylkkäri toimi kepeille viennissä huomattavasti paremmin. Joten jatkossa muistakaamme, että sylkkäri edelleen vaan on se Lisan juttu. So be brave! Ja käytä sylkkäriä. Loppu rata on tehty sen mukaan kuin esteitä oli valmiina. Hypyt lisäsin vain sinne sekaan.



Pujottelu piti suorittaa itsenäisesti loppuun asti, eikä ongelmia, kun vähän tsemppasi, muuten tuli kiire kutoselle viennin suhteen. Puomin koetin suorituttaa itsenäisesti myös ja kutsumalla koira kasille. Sylkkärillä mentiin 9 ja sen jälkeen sitten keinun jankkaamista... Ei se auta kuin alkaa kouluttaa sitä kunnolla. Kyseessä oli tosin se "pelottava", rämisevä kamala keinu, mutta sain minä senkin sitten toimimaan. Jatkossa jatketaan "kouluttamista" säädettävällä keinulla.

Ongelmakohtia:

- pujottelu jos ei tsemppannu tarpeeksi, tai jos heilutti käsiään suorituksen jälkeen niin, että Lisa luuli, että heitin sille paljon. Kun ollaan treenattu pujottelua kotona nyt niin paljon heti pallolla palkaten
- pussin ohittelu jossain vaiheessa kun kuumui tarpeeksi
- puomilla voisi hakea vielä voimakkaammin eteen itsenäisesti ja ehkä olisi ihan kiva, kun se tosissaan menisi aina sinne päätyyn asti, mutta no, no, no kun... (mutta kun ei! Ei kompromisseja, Lotta ole tiukkana!)
- keinu, aika kamalaa katseltavaa. Oikein kun tsemppasi ja tsemppasi ja oikeassa kohdassa kun sanoo "kiipee, kiipee" tekee varmemmin ja tulee loppuun asti eikä hypi reunoilta, mutta ei kyllä keinu kuulu Lisan lempiesteisiin :/ Eikä minun lempikoulutettaviin.

Ai niin, tuliko nolla ekalla? No ei tullu. Yritin tosiaan ensin viedä pujottelulle samalla tavalla kuin kisoissa tein, niin Lisa juoksi hyppien pussin kankaalle ja etsi joko seuraavaa estettä tai palloa. Sylkkärillä toimi joka kerta. Sitten vein liian pitkälle kepeillä ja takaa huutelu ei riittänyt ohjaamaan oikein 6. estettä, jonka ehti hypätä takaisin. Joten kepeille piti jättää itsenäisesti ja asettua jo ohjaamaan pussi-hyppy-suoraa ja pinkomaan kovaa. 6.-10. toimi, paitsi keinu. Kokonaista nollaa ei sitten taidettu edes sen keinusuorituksen takia yrittääkään, koska halusin vaan siihen pari reipasta suoritusta ja palijon kehuja ja leikkiä ja sitten lopeteltiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti