lauantai 24. heinäkuuta 2010

Kemin näyttely

Menin siis hakemaan Lisalle H:n ja käyttämään Foxya kentänlaidalla häkissä, tai pikkuisen kehässä, jos se näyttää siltä että sitä kiinnostaa. ;)

Foxy otti tavanomaiseen tapaansa AVO1 Eh:n, mulla vain oli numero hukassa, namit loppu ja hiirikin jäi jonnekin Esalle tai Ilselle tai minnelie, sillä olin hopuissani kiiruhtanut juuri tulla Lisaa handlaamasta nuorten kehästä ja hyvin, hyvin pöllämystyneenä!! Foxylla oli enempi meno päällä kuin Oulussa, eikä se oikein malttanut kävellä, mutta olin kyllä ihan tyytyväinen sen esiintymiseen. Vyötärö sillä näytti nyt yhtäkkiä tosi paksulta... maanantaina sitten nähdään, onko se vain lihonut.

Lisahan kävi ensimmäisessä näyttelyssään keväällä. Ja vaikka tiesin, että se on rimpula, värittynyt, sileä (joo, parsonilla se on vähän niin kuin "vika" kun näyttelyistä on kyse...), sillä on vähän huonohkot kulmaukset, erityisesti edessä, se on silti supernätti, kivankokoinen, iloinen ja pirteä, liikkuu kauniisti ja on muutenkin tasapainoinen paketti, enkä ensimmäisestä näyttelystä uskonut saavani H:ta tai ainakaan T:tä huonompaa, mutta Lisa saikin hylätyn. Se kieltämättä pikkuisen kirveli, varsinkin silmäkulmissa ja siksipä katkeran pessimistisesti suhtauduin näyttelyihin mitä tuli Lisan menestykseen niissä ikinä (niin kuin muka siihen yhden tuomarin arvioon pitäisi mennä sokeasti luottamaan! Kyllä minunkin olisi jo pitänyt oppia...)... Ilmoitin sen kuitenkin Kemiin, kun arvelin, että se on tässä lähellä ja pitäähän sitä harjoitella, jos vaikka joskus sen Hyvän saisi, että agi-valioutta päästään tosissaan tavoittelemaan.

Lisa-pien esiintyi kehässä todella edukseen, se liikkui sulavasti ja erittäin reippaasti ravaten, seisoi huippunätisti ja pitkään ja käyttäytyi pöydällä oikein mallikkaasti. Aloin tuomarinpöydän edessä elättelemään jopa toiveita EH:sta (vaarallista, vaarallista!!) ja olinkin siis ällikällä lyöty, kun kehäsihteeri lajittelee käteensä kauniin eri-ruusukkeen ja punaisennauhan (oltiin siis luokkamme ainokaiset). Voi kun se oli hauskaa!! Odottaa Hyvää, pelätä HYLättyä ja saada ERI! :D Hiphei! Pääsimme siis vielä paras narttu kehään, ehdin jo välissä toivoa, ettei Foxy saisi eriä, koska minulla oli vain yksi näyttelyhihna mukana, eikä se sitten saanutkaan. Tuomari kehtasi epäillä, että sen häntä olisi typistetty! Aika inhottavaa.... :( kauan se sitä raplasi ja huomautin häntäkoukustakin, muttei se siitä välittänyt, vihjasi/kysyi n. kolme kertaa, että epätavallisen lyhyt, ehkä typistetty? ainakin jokin epämuodostuma se on, (malfunctionality), siis se lyhythäntäisyys. Kielsin joka kerta, oli vähän tympeää. Taisin mennä siinä ihan punaiseksikin koettaessani pysyä kannassani... :P

Lisa pääsi siis PN-kehään ja ehdin jo luulla ennen kehään menoa, kun en junnu-luokkaa nähnyt aivan loppuun, että Lisa olisi ollut ainoa sertitön narttu PN-kehässä, mutta näpsäkkä junnunarttu meni meidän edelle - ei makeaa mahan täydeltä, vaaleansininen vara-serti ruusuke on oikein nätti... :)

Arvostelut, tuomari Irina Poletaeva kuuluivat näin:

Lisa, Beleriad Kelly Cloun ERI, NUO1, PN3, vara-SERT
Very good type, good bones and body proportions, good head, nose pigmentation could be a bit better, correct dentition, excellent length of neck, bit soft back, needs better brisket, enough angulated in front, very well angulated behind, moves with enough drive, elbows a bit out, excellent temperament.

suom. erittäin hyvää tyyppiä, hyvät luusto ja vartalon mittasuhteet, kuonopigmentti voisi olla parempi, oikeanlainen hampaisto, erinomainen kaulan pituuns, hieman pehmeä selkä, rinnan tulisi olla parempi, riittävän kulmautunut edestä, erittäin hyvin kulmautunut takaa, liikkuu riittävällä tempolla, kyynärpäät hieman ulkona, erinomainen luonne.

Foxy, Dark Russell's Falconetti EH, AVO1
Very good type, good bones, muzzle could be a bit wider under the eyes, correct dentition, enough neck, correct topline, rather short tail, should have better brisket, needs better front angulation, rather too wide at elbows, correctly angulated behind, excellent temperament.

suom. erittäin hyvää tyyppiä. hyvä luusto, kuono-osa voisi olla leveämpu silmien alapuolelta, oikeanlainen hampaisto, tarpeeksi kaulaa, oikeanlainen ylälinja, jokseenkin lyhyt häntä, rinnan tulisi olla parempi, etukulmaukset tulisi olla paremmat, hieman liian leveä kyynäröiden kohdalta, oikein kulmautunut takaa, erinomainen luonne.

Molempien arvosteluun olen kovin tyytyväinen. Huomasin autossa, että Lisalla tosiaan on "kesänenä", eli pikkuisen ruskeaan/harmaaseen päin, Foxylla on välillä ollut sellainen myös... heh, sitä taidetaan kyllä yleensä haukkua talvikirsuksi ;) se vähän harmittaa, ettei tuomari ollut kaikilta osin aivan tarkka, foxylla ja lisalla on aivan erityyppiset rintakehät, ja molemmilla ne tulisi olla "paremmat" samoin tuo "rather too wide at elbows" ehkä viittaa leveään rintakehään, sehän Foxylla on.

Tässä Lisan PN-kehä :) Ensimmäiseksi päätyi valionarttu Murustan Aava, toiseksi juniori Wild Dancer's Polar Sun, sitten Lisa ja neljänneksi veteraani Friedrich's Royal Rhapsody.


4 kommenttia:

  1. Onnittelut ERI:stä, eipä se serti sitten kauaksi jäänyt :) Tsemppiä maanantaille ja rapsuja laumalle ;)

    VastaaPoista
  2. Kiitoksia päivän seurasta =) Ja meni kyllä Lisalla hienosti, sinne vaan uusiin näytelmiin ja nappaatte sen certin =) Niin se oli Ninjallakin et should have better briskit, a bit too out at elbows, excellent temperament..samanlaisia koiria meillä siis ;) No ei sentään, oli ihan hyvä arvostelu kyllä, harmittaa vaan et Ninjalla ei ollut liikkeet hyvät vaikka niitä muka yritin hioa..no ei voi mittään. Niin ja tuosta kirsun värin "katoamisesta". Xenalla kans moitittiin sitä näyttelyssä ja jostain luin/kuulin et se voi johtua metallisesta ruokakupistakin. Ite kokeilin sit pistää muovikipon sen metallisen päälle, kai se ajan myötä muistaakseni vähän auttoikin..mut nyt en oo sit enää jaksanu perustaa kun en oo sen kans kuitenkaan näyttelyihin menossa. Mut semmonen tuli mieleen. Ja tsemppiä tosiaan maanantaille, olihan se foxy vähän pyöristynyt, toivotaan että siellä olisi pieniä pentuja näkyvissä. Odotellaan innolla uutisia!

    VastaaPoista
  3. Onnittelut ERIstä! Kyllä niitäkin tuomareita on jotka ymmärtää että sileä on vain sileä, eikä mitenkään virheellinen ;). Upillakin on ihan PU sijoituskin ;). Kyseinen tuomari antoi myös Upille hyvän arvostelun, ei ollut ERI kaukana tuolloin, niin monta Excelentiä asiaa oli mainittu.

    Ihana juttu että saitte Lisalle näin upean tuloksen, se hyllyn antanut voi suhasta kuttua ;)

    VastaaPoista
  4. Lisa kiittää!

    Mallu: samanlaisest jutut sillä kyllä tosiaan oli sekä Foxylle että Ninjalle, muutamia kohtia lukuunottamatta. Sanoikos se sitten Ninjan liikkeistä jotain? Foxylla ei oltu mainittu mitään niistä. Tuo kuononväri näillä vaihtelee, Rommilla tasaisen musta, ehkä jotain hormonijuttuja jopa? Käytössä on keraamisetkupit tytöillä ja Rommilla metallinen, että se ei varmaan ole se juttu Lisalla ainakaan.

    Kaisa: muutamat tuomarit tosiaan onneksi osaa arvostaa sileääkin, tai sanotaanko, osaavat arvostella sileänkin. :) Ja tulihan Mangostakin vasta muotovalio (terkut Mangolle! :))

    VastaaPoista