tiistai 6. heinäkuuta 2010

Match made in Lempäälä


Tässäpä tämä pariskunta nyt on; Foxy ja Eikka. Etsin Foxylle alunperin pientä, mahdollisuuksien mukaan sileäkarvaista, itsevarmaa ja toimintakykyistä urosta, jolla saisi olla näyttely- sekä käyttömeriittejäkin.

Löysin pienen, brokenin uroksen, jolla riittää toimintakykyä luonnetestin sekä omistajakokemusten perusteella. Sen lisäksi, että kyseessä on oikein komea poika, se käy poikansa kanssa mökillä omatoimisesti "metsällä", häätämässä supit kompostilta ja ovatpa pojat tuoneet ihan ketunkin kotiovelle asti omistajan riemuksi. :)

Foxylla on muutamia vikoja, joiden tuplaamista pyrin välttämään ja monet ihanat urosehdokkaat kaatuivat noiden seikkojen toistuessa yhdistelmässä. Kasvattajien kotisivuja selaillessani löysin Eikan. Eikan suvusta ja sukulaisista olen kuullut vain hyvää luonteidensa puolesta, monet koirat näistä linjoista ovat luoneet mainioita agilityuria ja koirissa on sitä tulta ja tappuraa, jota toivon pennuillekin. Eikalta löytyy lisäksi semmoista rentoa itsevarmuutta, jota urokselle erityisesti kaipasin. Eikka on myös hyvänkokoinen Foxylle, eli pieni. Totesin sen nyt, kun pääsin vertaamaan sitä Foxyn rinnalla. Sillä on erinomainen broken karva, upea pää ja korvat, hännän kiinnitys ja selkälinja, sekä kehutut liikkeet.. Sen edut luonteen sekä rakenteen puolesta korjaavat Foxyn virheitä - and vice versa. Ja toistuupa siellä muutamia hyviä piirteitä molemmissa vanhemmissa, joten täällä toivotaan kovasti rapsakoita parsonin pentuja tulevaksi parin kuukauden sisään :)

Aivan samoista syistä, kuten aikojen alussa päädyin astuttamaan Foxynkin, Eikkaan päädyin erityisesti sen luonteen puolesta ja odotan kovasti, että jälkeläisissä on aineksia Foxyn jatkajaksi - vaikka en oikein kestäkään ajatusta, ettei mahdollisista pennuista yhtään mahtuisi meille... (siksipä onneksi kävi niin, että Esakin oli aivan myyty kun hän tapasi Eikan... ;))

3 kommenttia:

  1. Komea poika tuo Eikka! Toivottavasti pentuja on tulossa!

    VastaaPoista
  2. Nyt jännityksellä odotetaan sitten josko Foxyn masussa pyörii pikkuruisia pentuja!! Sitten tulen kyllä käymään kattomaan ihanuuskia jos niitä parin kuukauden päästä teiltä löytyy!! Pidetään peukkuja =)

    VastaaPoista
  3. Sää olet kyllä upean urhoon valinnu! Toivottavasti nappas kertalaakista ja pian teillä tepsuttelee pieniä pastoreita!

    VastaaPoista