keskiviikko 30. maaliskuuta 2011

Treeniblogittamista

Jore pääsi pentukursseilemaan eilen - minun kanssani. Esa oli vähän kipeän oloinen, joten lupasin pentuilla hänen puolestaan, vaikka mukaan silti tulikin Ilsen kera. Mieluusti kyllä jätän Joren kanssa touhuilut muuten Esalle, ihan vaan senkin takia, että se on tosi rasittava.

Alussa piti vähän haukkua kaikille jotka vähänkin vastasi siihen. Etsittiin rauhallinen paikka samojedin ja cockerin välistä ja alettiin treenailemaan ihan vaan kontaktia ja sen jälkeen sivulle tulon oikeaa asentoa. Välillä leikitin ja palkkasin pelkästään minuun katsomisesta ja keskittymisestä.

Toisessa päässä hallia oli tunteita kuumentava käppänänarttu, jonka kanssa varmaan muuten tulisi ihan hyvin toimeen, mutta kun se on vähän äänekkäämpi, niin se sitten saa Jorenkin heti haukkumaan ja tempomaan hihnassa. Tässä päässä hallia sitten otettiin putkeen tutustumista niin, että vetäjä piti Jorea ja minä otin vastaan. Häiriötekijöillä tämä olikin haastava tehtävä, vaikka putki tuttu kapistus onkin ja Jore itseasiassa kävi vetäjällekin rähjäämään, että elä sinä siinä minua härki! Jes, jes... :P Menee sen verran sekaisin tietyissä tilanteissa ainakin vielä, ettei siihen meinaa sitten saada kontaktia tai ainakin se on hyvin, hyvin vaikeaa. Pyrin kuitenkin siihen, että haukkuessaankin sain Joren ottamaan itse minuun kontaktin ja palkkamaan siitä iloisesti ja runsaasti. Uskon kyllä, että positiivisella asenteella ja runsaalla touhuamisella ja palkalla se unohtaa muut koirat jossain vaiheessa ja keskittyy vaan yhteiseen kivaan. Mutta aikamoinen työ siinä tietenkin on. Että tsemppiä Esa!

Pitää nyt kotona vielä vahvistaa noita jo opittuja, harjoitella lisää leikkimistä ja jotain oikein, oikein mieluisaa palkkaamista ja huomiosanaa, jolla saisi sitten noista ääreiskiihdyttävistä tilanteista pois. Foxyllahan se on nykyisin "pallo", sekä sanana, että palkkana. Lisa ei niin muista ole oikeastaan kiinnostunutkaan, ainakaan räyhäysmielessä.

Foxyn ja Lisan treeneissä maanantaina Lisa meni normikepit monta kertaa alusta loppuun, sekä lähettämällä, että vastaanottamalla!! Jei! Ja vielä ihan kivan vauhdin kanssa. :) Nyt sitten kun tästä voi lähteä vielä vedättämään, niin saadaan hirmuinen keppitykki! Ja muutenkin radalle jossain vaiheessa sitä lisävarmuutta. Lisahan on oikeasti todella paljon nopeampi kuin Foxy, mutta radalla tai hallilla tämä ei käy ilmi, sen verran herkkis se on kaikille ulkopuolisille vaikutteille. Esimerkiksi kesällä omalla kentällä treenatessa Lisalla oli todella hyvä vauhti, joten kyllä me siihenkin taas päästään :)

Foxyn treeneissä otettiin pitkästä aikaa pöytää, josta Foxy lahjakkaasti valui aina hirveässä vauhdissa toiselle laidalle ja sieltä yleensä alas. Ei siis yrittänytkään vain hypätä pöydän päälle, joten pöytä treeniä pitää ottaa useammin, edellinen kerta oli muistaakseni noin 1,5v sitten... Lisäksi otettiin välistäveto treeniä, takaakiertoa ja aata jyrkällä kulmalla sekä lähetettäessä että jatkettaessa. Käytin aalla palikan lisäksi yhtä pituuden pystykeppiä siinä kohtaa josta Foxy tulisi alas ennen aikojaan kun minä olen jyrkässä kulmassa ottamassa vastaan. Yksi takaakierto sai Foxyn liukastumaan ja siitä oletettavasti vähän venäytti selkäänsä tms. koska venyttelee kovasti nyt kotona ja selkä on ehkä vähän normaalia enemmän kaarella. BOTti on käytössä ja hieronut olen sitä sylissä istuttamalla. Olen huomannut, että se on Foxyn kanssa paras metodi, kyljelleen laitettaessa se vain jännittää koko ajan. Foxyllahan olisi viikonloppuna Rauno Virran koulutus, katsellaan miten sen kroppa tässä ehtii vetristyä, onhan minulla aina Lisa myös, joka voi tuurata.

Foxy sai mennä myös "idioottia" niin kuin ruotsalaiset sitä kutsuu, heh. Eli hyppy-kierrä-suoraa, jossa napattiinkin koko maanantairyhmien paras aika neljällä esteellä. Tosin koirista löytyy kyllä niitä, joilla on enempi vauhtia suoralla, kuin Foxylla ja myös niitä, joilla on paremmat ajat käännöksissä, koska Foxylla ne menee usein edelleen pitkiksi kun ohjaan huolimattomasti. Mutta hyvin sain se sitten kääntymään kuitenkin, kun ajallisesti kerran onnistuttiin.

Lokakuussa seurassa on taas valmennusryhmähaku, saa nähdä, ollaanko siiheksi jo kisakunnossa ja takaisin areenoilla, tekisi mieli pitkästä aikaa taas pyrkiä mukaan ja tosissaan tavoitella niitä SM ja MM-nollia ensi vuodelle :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti