tiistai 20. maaliskuuta 2012

Omaa kisa-analyysiä (varmaan tosi kuivaa)

Videoita olen syynännyt nyt kun ne pyörii youtubessa paljon paremmin kuin koneella ja ihanhan ne on taas osoitettavissa kaikki virheet mitä tuli radoilla tehtyä. Juoksukontaktitkin selittyy yksinkertaisesti sillä, ettei Foxy ole vielä aivan varma mitä niillä tehdään, mutta niitä me vaan treenataan. Ihannehan on se, että koira juoksee täyttä vauhtia estee päähän ja jää 2on2off asentoon odottamaan vapautuskäskyä. Meillä Foxy juoksee oikeaan asentoon vain vedättämällä, olipa se sitten pallo tai minä.

Ensimmäisellä radalla olisin virheen teko paikassa (kosketus jalkoihin työntäessäni takaakierrolle) pärjännyt paremmin, kun olisi lähtenyt viemään koiraa joko pidempää kautta tai rohkeasti jättänyt sen tekemään edellisiä hyppyjä ja ollut täten ajoissa päälle juoksussa, enkä olisi sen sijaan kirjaimellisesti juossut koiran päälle. Putken jälkeen tuleva putki-pussi-putki suora jätti minut kuin nallin kalliolle perään huutelemaan ja huitomaan, tässä vain nätisti nappulaa toisen eteen ja vipinää kinttuihin, radalla ollessanikin tiedostin hyvin, että nyt vaan en juokse niin lujaa kuin pitäisi, tiedin olevani myöhässä ja senkin takia sitten hidastelin kahta kauheammin...!!! Foxy kuitenkin odotti kiltisti uutta käskyä siellä putken päässä, eikä esim. suorittanut muuria, kuten olisi voinut.

Mistä kuitenkin olen ylpeä; niin niistosokkareistani, niitä tein radalla kaksi kappaletta ja molemmilla kerroilla koira tuli mistä piti ja meni minne piti :) Voisivat kai ne olla nätimpiäkin, mutta meille välttää toistaiseksi, niiden kanssa kun on ollut vaikeuksiakin!

Toisella radalla sitten kepeille vienti tökki, valssi myöhässä sekä käsky, väärä käsi näyttää ja niin edelleen. Kepeiltä lähtiessä oikein vasiten huiskasen koiran puomille, ihmekös jos sinne karkaa! Vähän aikaa ok menoa kunnes putkijuoksun jälkeen on jarru myöhässä, takaaleikkaus venyy, vaikka saankin koiran vielä käännettyä hypylle ja putkeen sylkkärillä, kuten oli tarkoituskin, mutta jälkeenpäin ajateltuna hypyn taakse asettuminen koiraa odottamaan, selkeä jarru ja koira nokasta putkeen, olisi ehkä ollut toimivampaa. Ja loppusuora sitten... takaakierrolta alas tullessa koiran linja on vino loppusuoraan nähden ja koska olin myöhässä, koira lukeekin oikealle puolelleen sijoittuvan hypyn keinun sijasta. Esim. takaakierto persjättö olisi ainakin pelastanut tilanteen.

Kolmas rata sitten oli se hyppis josta tuloksena yksi kieltovirhe takana putkella. Olisi pitäny joko antaa koiran itse hakea ja kulkea reilusti itse toista puolta tai sitten kierrättää koira toista puolta, kuten muutama muukin teki. Mutta piti tehdä "varman päälle". Niinpä niin... Aikakin tällä radalla oli todella pohjanoteeraus meiltä, että kaiken kaikkiaan ala-arvoista kisaamista minun osaltani! Pitäisi aina muistaa tehdä itsekin töitä, koska koirakin kerran tekee!!

Aloitin äsken "Foxy kesäkuntoon" projektin, mitä siis tulee karvahuoltoon. Trimmausraspi toimii kyllä mainiosti tuollaiseen karkeaan karvaan, ei edes alkanut pahasti tympimään, Foxyakaan ja jäljelle jäi oikeastaan enää vain häntä, hännän tyvi ja hienosäätöä, jonka teen sormituteilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti