keskiviikko 21. maaliskuuta 2012

Tiistain treenit

Eilen sai sitten juosta - me Foxyn kanssa ainakin! Kun ei mene niin pitää ottaa uusiksi. Ja uusiksi. Ja uusiksi. Ja uusiksi. Ja uusiksi. Ja sitten alusta. Ja alusta. Ja alusta. Jne jne jne.....!!!! Mutta kyllä me saatiin joku nollakin, kun tarpeeksi monta kertaa yritettiin. :)

Teemana oli Mikkilän Sarin rata, kun kaikki muut paitsi me ovat viikonloppuna menossa Mikkilän tuomaroimiin Kokkolan kisoihin viikonloppuna. Tsempit sinne! :) Rata on otettu netistä, ja sekin on itse piirretty versio alkuperäisestä. Aika hyvin me saatiin se hallille väsättyä kuitenkin, vaikka paikoittain ahtaastikin.


Alun ongelmathan on aika selkeät kuvastakin. Koirien kaarrokset 3.-4. välillä venyivät pitkiksi, koska puomi ja putki olivat takana kummittelemassa ja koiralle oli vaikeahkoa tehdä selväksi minne seuraavaksi mennään. Harjoiteltiin kuitenkin kaikki tiukkaa kääntämistä sijoittuen 2. putken ja 3. esteen väliin ja joko valssi tai persjättö 4.-5. väliin. Taisin ensin Foxylle valssilla opettaa missä järjestyksessä esteet mennään ja sitten kun se osasi alkuradan jo ;) pystyin tekemään persjättöä ja olin huomattavasti aiemmin näyttämässä sille 7. putkea. 8.-9. taas tiukkaakin tiukempaa käännöstä ja tarkkaa vientiä aalle, Foxy luki herkästi 9. jälkeen uudestaan 8. esteen ja haki puomillekin pari kertaa.

11. pidemmän reitin kautta putkeen ja 13. tiukka käännös (joko siivekkeen ympäri kierrättämällä tai pidempää kautta, kumpikin oli ihan ok, meillä oli este 13. alkuperäisen kuvan estettä ylempänä, jolloin alastulo pidempää kautta kierrättämällä oli suorassa linjassa puomille nousuun nähden) taas tiukkaa käännöstä pituudella, vaikka Foxy automaattisesti tuossa lukeekin minne rata jatkuu, koska edessä ei ollut enää mitään, eli poikkeuksetta käännös oli aina tiukka ja välillä jopa liian tiukka, jolloin vedin koiran esteiden 15.-16. välistä ja 16. siis jäi suorittamatta. Kepeillä saattoi treenata vedättämistä ja hyvin pelitti joka kerta. Mukavat treenit, olen ihan kipeänä ja nukuin vielä lisäksi huonossa asennossa, että selässä oli aamulla joku karmea jumi, mutta parempi jo :)

Erinomaista treeniä siis meille, koira kuumui Aalle mentäessä välillä ihan kunnolla, että sain oikeasti harjoitusta Aan kontaktille ja sitten noita tiukkoja käännöksiä päästiin treenaamaan kanssa ja kyllähän se sekin kääntyy, kun pistää kääntymään :)

Loppukevennyksenä Ilsen huolenpitoa meidän tytöistä...



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti