torstai 8. maaliskuuta 2012

Tiistain vauhdit

Tiistain treeneissä haettiin vauhtia pitkästä aikaa ja ihan hyvin se onnistuikin alla olevalla radalla. Vauhdin vastapainona oli myös kivasti haastetta putkihässäköiden kanssa. Kontakteja suoritettiin yhteensä arviolta noin 15 kertaa ja Foxy tuli Aalta alas pysähtymättä vain kerran :) Muut kontaktit siis kauniisti ja kuuliaisesti pois vain luvan kanssa, oli kyllä kiva todistaa tällaista kehitystä. Startissa pysyminen ei ollut vieläkään priimaa, vähän kehitystä havaittavissa siinäkin, mutta treeniä kaipaa edelleen.

Kerran tuli rima alas, esteellä 6. Mahdoin kääntää koiran putkelle liian äkillisesti ja myöhään, koska muilla kerroilla aloittaessani kääntämisen jo reilusti lähempää Aata, ei rima enää toiste tullut alas.

Haasteellisin kohta kaikilla mahtoi olla tuo putkihässäkkä 9. - 11. Tätä tehtiin ensin joko putkien välistä ohjaamalla tai 10. ja 12. esteiden väliin asettuen ja heittämällä koira putkeen sylkkärillä. Tämä toimi meilläkin lopulta, kun piti huolta, ettei kroppa vienyt koiraa 12. esteelle ja käsky oli selkeä ja ajoissa. Katseltuani sitten useamman koiran kamppailua noilla esteillä, ajattelin ehdottaa ohjaamista leijeröimällä ensi 9. putki puomilta tultaessa (toimii toki vierestä ohjaamalla ja valssaamalla putkeen) ja leijeröimällä uudestaan 10 putki, jolloin koira seuraa vain ohjaajan liikettä ja putki käskyn saadessaan hakee suoraan 10. putken eikä ohjaaja ole itse siinä välissä sohimassa väärälle esteelle. Foxy myös koki ilmeisesti jatkon loogisempana tällä ohjaustavalla kuin sylkkärillä, jolloin se herkästi haki minua 10-putken toisesta päästä, muilla ei tätä ongelmaa ollut. Putkijarru 11. oli joka kerta melkoisen surkea, mutta kääntyi se koira kuitenkin, paremmin vain olisi saanut sen tehdä. 13. persjättö ja sitten heitetään koira loppusuoralle 14. jälkeen ja harjoitellaan taas leijeröintiä. :) Ihan kiva rata siis kaiken kaikkiaan ja tosi kiva kun ne kontaktit piti.

Mittasuhteet tuskin täsmää, suoritusetäisyydet mahtoivat olla 3,5 - 6m luokkaa riippuen esteistä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti