maanantai 1. kesäkuuta 2015

Eijole meitä kevät hemmotellu

Tänään starttaillaan Lisan kanssa Oulussa parissa kisassa. Yöks vaan tuota luvattua säätä, vettä yhdestä pisarasta illan mittaan voimistuvaan kahteen. Vain agistartti on meillä "pakollinen", joten jos fiilis on nollassa (olenpa huono urheilija, voisi tähän väliin todeta) ja ollaan litimärkiä kahden tunnin odottelun perästä ennen hyppyrataa, niin... joo, huono urheilija. Se pieni mahdollisuus hyppysertiin vaan tuntuu ei niin tärkeältä....

--

Eilen aamulla oli aivan upea, lämmin ja kesäinen ilma. Karkasin heti pian Manun kanssa ulos ja otettiin vähän agilitya. Oli itse jotenkin vähän kiltillä tai löysällä tuulella, ja tuntui että Manulla meni heti alkuun lelun omimiseksi (siis ei luovuta pyydettäessä, vaikka paljon ollaan tätä treenattu luopuminen-vetoleikki-jne systeemillä ja on toiminut), ja kun en tarpeeksi tiukasti siltä sitä vaatinut ja siinä aikamme aina kinasteltiin, tuli Manulla pitkästä aikaan treeniin mukaan murraamista ja häsyämistä muutenkin, ja kontaktitreenit meni itseasiassa huonosti. Videolle otin vain pari onnistunutta pätkää, noin tasosta joka meillä on tähän asti ollut (joskus vaan on huonoja päiviä...). Manu ei oikein kestänyt yhtään, että etenin kontaktilla ennen koiraa, vaan tuli aina läpi. Ihan outoa! Kai me nyt sitäkin ollaan treenattu... Tai sit ei.

Treeni kaikkiaan meni huonosti ja tähän pitää kyllä jatkossa kiinnittää kovasti huomiota!! Manun kanssa tulee ehdottomasti olla aina laadukas treeni, tarkoittaen sillä sitä, että tehtävien tulee olla reiluja (ei liian vaikeaa) toistojen määrän maltillisia (ja toistojahan ei tule liikaa, kun koira oppii helposti tehtävän ollessa sopivan haastava) ja ennen kaikkea oma fiilis kohdallaan.

Liitojen päätteeksi mentiin porukalla metsään lenkille :) Ja olipas se ihana kesäinen hetki. Hetipian sitten aloikin taas satamaan. Onneksi Esa on fiksannut taas ulkohanan ja kasvihuonekin saa jälleen vettä. Muuten harmittaisi.

Äkäseen tehty video eiliseltä. Ruohokin on kasvanut.



https://youtu.be/74JozplPEw4

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti