tiistai 2. kesäkuuta 2015

Ei sadetta eikä tuloksia

Ajelin Ouluun eilen paniikissa kun lastenhoito hieman prakasi niin sanotusti ja taisinpa tehdä oman henkilökohtaisen aikaennätyksenkin, kun yleensä tiellä Oulun keskustaan kestää n. 1h45min, selätin sen nyt 1h40min ajassa ja ajelin aina Haukkukeitaalle asti. Oma startti oli arvioitu alkavaksi 18.50 ja paikanpäällä olin 18.40... #einäin

Vähän senkin varaan olin laskenut, että minejä oli reilusti ja me Lisan kanssa startattiin loppupäässä, ja koska vesisateessa ei voi viluuntuvaa koira kauan liikuttaa, tulee lämmittelyn olla lyhyt mutta toimiva, joten ehtisin hyvin lämmitellä lisan myös rataantutustumisen jälkeen.

Ehdin kuitenkin kisapaikalle niinkin hyvissä ajoin, että ilmoittautumisen lisäksi ehdin katsella medejä, käydä vessassa ja vasta sitten kipittää rataantutustumiseen, hulppeaa. Eikä edes satanut vettä. Koko matkan Ouluun taivaalta roiskutti aivan hirveästi ja tiet tuntuivat olevan täynnä hurjastelijoita ja sekopäisiä ohittelijoita (varmaan kaikilla kiire kisoihin...), mutta kun saavuin kisapaikalle, viimeiset pisarat juuri ropsahtelivat tuulilasiin ja omaan suoritukseen asti oli sateetonta. Maksien hyppyradan aikaan oli alkaa sataa uudestaan, mutta sekin jäi vähäiseksi ja menin siksi aikaa autoon juomaan kaffea ja syömään eväitä. :) Loppuillasta paistoi jopa aurinko ja koko ajan tuoksui huumaava kevät.

Retkikahvi ja likaiset housut, sydän

A-radan kuviot oli kivat. Ei suurempia mietittäviä, vaikka pujottelun kulmaa hieman arvuuttelin että liekö se onnistuu... Lisa myös kävi reilusti kierroksilla kun radalla oli paljon äänekkäitä koiria ennen meitä ja hyvä näköetäisyys kentälle odotellessamme omaa vuoroa. Vähän siis arvelutti myös kontaktien tehokkuus. Aina arveluttaa, kun se on tuolla tuulella. Noh. Lisalla oli ainakin kiva vauhti ja meno, A ja keinu ok ja pujottelun kulmaankin se haki huipusti - Mutta tuli myös samoin tein pois. Eli pujotteluvitonen. Sitten puomille, putkierotteluissa ei mitään ongelmaa ylösmennessä, mutta myös puomin jälkeinen putki erottui turhan hyvin karmean kontaktiloikan kera (joka näkyy oikein hienosti myös videolla :)) ja sitten kantoon ja pois. Ihana sippura se on siltikin!


Hypärillä oli hieman haastavammat kiemurat, mutta tykkäsin niistäkin. Lisa kosahdutti sitten putken jälkeiseen estekuvioon, kun teki maksien ja medien tapaa esteen takaa. Meille tuo kohta pistettiin astetta vaikeammaksi, eli rata muutettiin. Pöh. Joten siitä hylkäys, toinenkin kerta hyllytettiin, mutta se oli oma ohjausvirhe putkeen. Tätä rataa en saanut videolle. Mikan ratapiirros varmaan julkaistaan jossain vaiheessa FB:ssä ja liitän sen sitten tänne.

Manu oli mukana ja käyttäytyi tosi siivosti ja jopa upeasti ajoittain. En käynyt kisaradan laidalla kisojen ollessa meneillään. Meille riittää toistaiseksi vähempikin siedättäminen, Nyt jo oli havaittavissa palkanhakua haukkua kuulessaan. "Hei äiskä, toi koira haukkuu, saanko namia?" :) Ihan alussa meidän naapuriautolle tulevalle mudille piti isotella, annoin tilanteen tulla vähän yllättäen, mutta myöhemmin mudikin oli jees, irtokoirat oli jees ja jopa päin hyökkiva borderipoika oli jees :) Lenkiteltiinkin tämän ja toisen borderin kanssa jäähkät. Kaverin mielestä Manu oli vähän sekarotuisen näköinen - ai kamala! :D Ja me hyväuskoiset ollaan menossa näyttelyyn lauantaina. Mutta totuuden nimessä, Manu on aika kauhean näköinen, vähänkuin se kuoleva Fenix-lintu Harry Potterissa. No ei sentään. Vähän irtoilee tuppoja. Perjantaina pesen sen, ainakin valkoiset osat (tai jos olen ihan hullu, niin lauantaiaamuna) ja harjailen ikkupikkuisen. Ja toivon parasta.

Kotimatkalla sai ihastella auringonlaskua

--

Eilen siis umpeutuivat SM-kisailmoittautumiset. Ilmoitin Lisan iltakisoihin jo aikaa sitten ja en malta odottaa!!!!Iik!!!! :) Aivan huikeat määrät koiria taas koko viikonlopun, joukkueita ymmärrettävästi reilusti edellisiä vuosia vähemmän, niin olen järkeillyt, joten lauantaina saadaan ottaa vähän rauhallisemmin. Enää kaksi viikkoa!! :) Ensi sunnuntaina käyn vielä starttailemassa Katarina Virkkalan ja Vesa Sivosen radoilla Virpiniemessä, samat tuomarit nähdään myös sitten Ouun iltakisoissa, joten mukavaa treeniä tämmöinen.

Toivon SM-kisaviikonlopulle huikeita kelejä, lämmintä mieltä ja huippuja suorituksia itse kullekin :) Jälkimmäisiä nähdään taatusti.

Näin kaunis on tie Seskaröön

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti