perjantai 26. kesäkuuta 2015

Torstain treenit

Eilen päästiin tosiaan treeneihin :) Kylläpä se piristi! Myöhästyin vähän, kun Ilsen ratsitunti siirrettiin sateen takia eiliselle, kun laskeskeltiin, että silloin epätodennäköisimmin sataa, ja kuivina selvittiinkin. Esa tuli kyllä hakemaan lapset tallilta, että ehtisin treeneihin, mutta eihän sille voinut jättää hevosen riisumista ja harjaamista, joten autoin loppuun asti. Ehkä se ensi kerralla osaa... tai ei. Ilse ratsasti nyt koko tunnin itse ilman taluttajaa ja oli ehkä maailman onnellisin pikkulapsi! Albertilla on mukava mennä.

Kun lopulta pääsin treenikentälle, oli radanrakennus vielä onnekseni kesken (rakentaessa on aina kiva vaihtaa kuulumiset!) ja livistinkin itse lämmittelemään (korvaukseksi keräsin esteet yksin pois). Nakit loppuivat taskusta juuri kenttää lähestyess, tyypillisistä, ja koetin ajoittaa kentän suuntaan kulkemisen niin, ettei kukaan ollut radalla. En siis voinut naksutella Manulle, kun ei ollut palkkaakaan, joten se ehti kiihtyä joka haukusta ja käskystä. Tällä kertaa treenattiin Manun kanssa vasta ihan lopuksi, kun tultiin niin myöhäänkin. Ensi kerralla taas paneudutaan siihen käyttäytymiseen paremmin.

Arcticin puomi on n. 2m lyhyempi kuin kuva puomi, joten kulma pujolta puomille oli paljon mukavampi luonnossa!

Lisan kanssa tehtiin ihan hyvää rataa, mietin että en ehkä taaskaan ollut huolehtinut kunnolla nesteytyksestä, kun koirat joutuivat tosiaan odottamaan tallilla olon ajankin autossa, joten se ei minusta ihan raivopäisimmällä tuulellaan ollut. Siitä kertonee myös se, että ekalla kerralla kaikki kontaktit oli oikein esimerkillisiä. Toisella kerralla se taisi loikata Aalta, vaikka osuikin kontaktille ja alkoi lopulta ennakoimaan puomin vapautusta, siinä oli aika haasteellista odotella! :D

Meille Lisan kanssa sopi kuin nappi otsaan päällejuoksu 4 esteelle, kokeiltiin myös pakkovalssia sijoittumalla itse 4 esteen suorituspuolelle, mutta silloin muurin alastulo venyi roimasti, kun olin itse ohjauksessa niin epävarma. Valssi 6-7 väliin, takaaleikkausta kokeiltiin. Persjättöä en edes kokeillut kuin vasta Manun kanssa ja sille se sopi ehkä parhaiten  - en osaa vielä oikein ajoittaa valsseja tai välillä muutakaan ohjausta sen kanssa ja rimat tulee alas, koetan liikaa kontrolloida sen tekemistä kai, kun taas persjätössä koira saa tehdä aivan itsenäisesti ja niin Manu on parhaimmillaan. :)

Muuta kummaa radassa ei ollutkaan, kontaktit toimi ihan kivasti, sen Aan uusin parin kertaa välillä oman sijoittumisen takia ja sen yhden kerran kun Lisa tuli läpi. Pujottelulle tein persjätön ennen puomia.

Kaikki meidän ryhmäläiset kouluttaja mukaanlukien lähtee viikonlopuksi karsintoihin - niin jännää!!! Oikeasti niin monta jännättävää!!!

--

Koetin kuvata pätkää Manun kanssa tekemisestä, mutta - se on todella "puhelinkameralaatua" en vaan saa sitä asteltua mihinkään järkevästi ja nytkin kuvasta puolet on käytännössä kumirouhetta. Nyt etsin sen kameranlaturin ja otan ensi kerralla kunnon kameran mukaan... Laturin hukkaantumisen takia en ole käyttänyt digikameraa aikoihin.



https://youtu.be/h-NQiLueTAs

Videolta näkyy hyvin, että rimat tulee alas liki poikkeuksetta aina kun häiritsen Manua tavalla tai toisella. Rimakorkeus oli vain 50cm. Olen koettanut pitää matalalla kuin tehdään ohjaus ja korkeampaa taas kun koiralla on aikaa tehdä korkeuden arviointia...

Manun kanssa tehtiin myös radan alku nelosesteelle, ilman sen kummempia jatkosuunnitelmia, eli ilman päällejuoksua (kun ei vaan osata), kerran kokeilin pelkkää muuria ja pakkovalssia neloselle, mutta sekin oli aika huono yritelmä.

Lisäksi tehtiin pujoa, kahdella ohjurilla ja kuudella kepillä, eri kulmista. Tänään ovatkin sitten olleet väsyneitä. Manu ei edes muistanut muistutella aamuruoasta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti