lauantai 14. maaliskuuta 2009

Lauantain treenit

Meitä oli hallilla kolme, tehtiin alkuun pikkurata jossa jokainen pisti sekaan kolme estettä ja loppu sompailtiin sitten sen mukaan mikä näytti hyvältä. ;) Pari erilaista esteensuoritustapaakin sai testata, koska muutoin rata oli aika suoraviivainen. Foxy viiletti nätisti loppusuoran heti alkuunsa kun minulta puuttui kokonaan käskytys puomille, joka oli siis ihan eri suunnassa. Arvelin ilmeisesti, että Foxy on tutustunut rataan jo samalla kuin minäkin... tollo. No, muuten se meni sitten ihan näpsäkästi ja vauhtiakin riitti, mutta kierrettävä hyppy puomin jälkeen tuotti ongelmia toisella kerralla, kun Foxy kerta toisensa jälkeen alitti sen. :P Mentiin taas medi-hypyillä, sillä haluan varautua pahimpaan ensi viikonloppuna. Tuollaisten kulmien kanssa saa siis olla tarkkana.

Toisena ratana tehtiin minun tuomaani rataa, jonka kopsasin netistä juuri ennen lähtöä. Siinä oli hauska pätkä joka ohjattiin kaarella olevan putken takaa kokonaan ja tytöt sitä ihmettelivät että eipä ole koskaan tullut tuollaista ohjattua ja itse ajattelin, että toki koirat sen menee kun muutakaan mahdollisuutta ei ole. Heh, no muiden koirathan toki menikin, mutta Foxy tempaisi hyppäämällä putken yli minun luokseni takaisin! Käytin Annan ehdotuksesta eri käskyä hypyn sijasta ja käskytin kierrä:llä ja sillähän se sitten meni nätisti kaikki kolme estettä. Foxy ottaa hyppy käskyn usein hyvin tosissaan, kun kotonakin ollaan sitä vahvistettu ja se tuumasi että johonkin tässä pitää hypätä joten putken yli sitten. :D Toistamiseen rataa ottaessamme päätti neiti olla hyppäämättä ensimmäistä hyppyä, huoh. Tätä siis tapahtuu toisinaan medi-hypyillä mentäessä, ei tietenkään koskaan mineillä, kun ei se ali mahdu. Harmittaa kyllä tosissaan, jos medeihin päädytään, vaan ei se auta sitten kuin harjoitella korkeampien rimojen ylittämistä ja toivoa, ettei treeni mene koiralle liian rankaksi.

Tässä molemmat kaksi rataa jotakuinkin piirrettyinä vasemmalla eka ja oikealla toka. Kuvaa klikkaamalla saat sen isommaksi.















Käytiin me sitten sunnuntainakin vielä koko omalla poppoolla ja Esakin intoutui harkkaamaan Rommin kanssa (kun ei kestä katsella minun räpeltämistäni sen kanssa) ja Lisan kanssa vauhtisuoraa ja putkea nyt jo mutkalla, hienosti se sukeltaa läpi. Rommin kanssa harjoiteltiin ihan vaan hyppysuoraa, kun se on aika kädestä riippuvainen, vähän Aa:ta josta se tykkää ja puomia jota se pelkää. Ja vauhtia riitti! :) Foxy sen sijaan oli hyvinkin huitelevaisella päällä, pelkään että se johtui lauantain medi-hyppytreeneistä, joista se on varmaan mennyt kuitenkin kipeäksi, vaikka lämmittelyt olikin kunnossa. Ei kiinnostanut enää hyppiä, vaikka matalia mentiin minikorkeuksia. Haluasinkin varata hierojan tälle viikolle vielä ennen ensi viikon kisoja... Toinen syy huitelulle saattaa tosin olla myös se, että olen tehnyt paljon puomia jolla palkkaan taas maahan Mikan ehdotuksesta ja olen vain sitten pelännyt milloin nuuskuttelu taas alkaa, kun namia etsitään joka paikasta.

We've been trying to practice with medium jumps now that her final measuring is getting closer. She's quite exactly that 35cm or a few millimeters higher and medium jumps slow her down a lot, as you can imagine. Her speed was not so well last summer, when we practiced almost only with medium jumps and after changing into small, she's been full of energy again. Well, back to loosing some speed again. She ignores the jumps sometimes, just by going below them or she won't jump high enough and thus the bars come down. What concerns me most, is that she seems positively sore after medium jump training, as if it actually is too much for her jumping capacity. But I guess that's just lack of practice, she'll get use to it in time. But I'm still hoping for a small dog next weekend... Maybe we could squeeze in an appointment for a massage before the weekend.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti