tiistai 24. maaliskuuta 2009

Päästäisten taivaassa sataa kauroja

Kauniit päivät vain jatkuu, mutta lisäksi on tullut pakkasta. :P Ja kun Esa ei ole edes intoilemassa lämmityksen kanssa, niin pitäisi itse jaksaa viimeistään huomisaamuna kantaa puuta tupaan ja pistää pökköä pesään. Hrr...

Hepostelemassa piti käydä pitkästä aikaa, ettei hopo aivan laiskistu ja käytiinkin sitten puolisen tuntia kentällä keekoilemassa ja menin niin kipeäksi että piti siirtyä metsään kävelemään. Tavoitteena tosiaan oli vain ja ainoastaan kävellä metsässä, se kun voi olla toisinaan ongelma Pepen kanssa. Yhteensä kipsuteltiin semmoiset puolitoista tuntia, että ihan mukava rauhallinen lenkki siitä tuli. :) Ja kaunis oli sää! Tosin pikkuisen olisi voinut olla enempi vaatetta ehkä.

Lisan karvat alkaa taas kasvamaan aika kivasti, ei siis ole jatkanut jalkojensa nuolemista/puremista. Jospa se siitä.

Tytöt yhdessä tappoivat tänä aamuna tallin lattialle päästäisen. Jompikumpihan sen ensisijaisesti teki, mutten tiedä kumpi. Olin juuri loimettamassa Pepeä kun kuulin ihmeellistä sirkutusta ja ajattelin, että joku lintu on lentänyt sisälle talliin. Tytöt tuijottivat siinä käytävällä tiiviisti lattialle jossa kieri selällään pikkuinen tummanharmaa otus säksättäen kovasti. Koetin siinä ilmeisesti komentaa Foxya tyyliin että tapa se tai jotain vastaavaa, josta se meni vain hämmennyksiin ja väistyi sivulle ja jouduin sitten itse lopulta liiskaamaan ötökkärukan. Se oli siis jo loukannut itsensä pahasti, kun kellotti vain selällään, niska oli hassussa asennossa ja huusi kovasti. Polkemisen seurauksena siltä pullahti suolet pihalle ja katsoin paremmaksi nakata toisen metsän suojiin. Foxy siitä olisi ollut vähän kiinnostunut, mutta ei se sitä syödä halunnut. Nyt iltapäivällä sitten oli joku suolestanut ötökän lopullisesti ja vain harmaita karvatupsuja oli jäänyt jäljelle. Ja näin kauniina kevätpäivänä vielä... Se oli saattanut olla tekemässä pesää Pepen loimeen joka on viikon päivät lojunut lattialla lämpimien säiden vuoksi ja siihen päälle ropisee aina aamuin illoin jonkin verran kauroja. Mikäs sen ihanempi koti kuin pehmeä loimi kaurasateessa... Ehkä se pääsi sinne takaisin päästäisten taivaassa.

(Toim. Huom. Pienen nettitutkimusretken jälkeen valkeni, että päästäiset ovat hyönteissyöjiä joten otus tuskin oli päästäinen vaan jokin muu. Wikipedia ei kuitenkaan minulle vastausta antanut, eikä ole tietoa esim. oliko ötökällä isot vai pienet korvat jne. Eniten kuitenkin muistutti päästäistä värinsä puolesta, mutta jos se päästäinen oli, toivomme, että taivaassa sataa kaurojen sijaan paljon herkullisia hyönteisiä.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti