lauantai 29. tammikuuta 2011

Keppiedistystä

Taas tulen vaan läpisemään Lisan kepeistä, eikä ole edes videota näyttää... Ehkä myöhemmin tänään? Tai huomenna.

Esa sai kiskottua maasta loputkin jäätyneet kepit ja osan olen näköjään jo rikkonutkin, ei auta kuin ostaa uudet kesäksi, olen pahoillani Carina. Sain sitten viriteltyä kymmenen kepin suoran, joka valitettavasti vinoutui aika pian, koska eivät ole kunnolla maassa. Jonkin aikaa harjoiteltuamme Lisa hiffasikin, kuinka pujotteluun voi yhdistää vauhdin! Tämä tapahtui oikeasti viimeksi kesällä, kun aloittelin keppitreenejä ja koetin ohjastaa Lisaa kädellä peruuttaen. Tuolloin se tajuttuaan rytmin alkoi pujotella niin kuin bortsut ikään, vain yksi etutassu per väli, eikä puhettakaan, että pysyin siinä vauhdissa mukana, joten aloin keksimään muita ohjauskeinoja ja päädyin noihin kujakeppeihin.

Nyt sitten kujatreenit ovat siinä pisteessä, että vauhti ja into on niin ääretön, että Lisa on palannut tuohon "lohikäärme-pujotteluun" heh, että yksi etutassu käy yhdessä välissä ja takajalat tulee siellä perässä, varmaan ilmassa koko ajan ;) Esa tätä oli todistamassa tänään, mutta videolle on vielä ottanut, pitäisi käydä naapurista lainaamassa kamera. Ehkäpä huomenna, on se jo sen verran hienoa menoa, että jos tästä vielä takapakkia tulee, niin voidaan muistella miten hienosti se joskus meni... Ah ja voih.

En ole nähnyt miniä, joka pujottelisi kepit noin lujaa. (Kehun kyllä hulluna, mutta jotenkin koirien kehuminen on eri asia... Enhän minä sille sitä vauhtia ole opettanut, ei Foxy ikinä voisi pujotella noin.. jos joku ymmärtää.) Jouduin juosta itse vierellä niin lujaa kuin pääsin, että ehdin toiseen päähän samaan aikaan. Aika hyvin sen voi jo lähettää ja takaaleikata, vasemmalta ohjaaminen onnistuu välillä välillä ei. Varmin se on näyttää ekaan väliin, mutta melko hyvin hakee jo itse oikean välin, kun sen lähettääkin tai juoksee itse vieressä alusta loppuun. Tiedän, että olisi hyvä opettaa kahdella kepillä sitä oikeaa väliä, mutta agility on siitä reilu laji, että kaiken loppujen lopuksi, voi tehdä ja opettaa juuri niin kuin itse haluaa :)

Että ihan hyvällä mallilla tämä on, onneksi jaksoin alkaa värkkämään noita tuohon lumeen, muuten kepit olisi kyllä jäänet tälle talvelle aika huonoon jamaan. Huomenna lähdetään hallille treenaamaan, ajattelin kokeilla sille jo ihan normikeppejä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti