torstai 13. tammikuuta 2011

Trimmausasiaa

Meillä on täällä ihan oikea hoitokoira! Qvittra göötti nimittäin. Valitettavasti kuvia en voi laittaa, kun kameraa ei ole edelleenkään... :( Mutta se on söpö. Qvittra on superrauhallinen typykkä, meidän nartut ei ole sen tekemisistä yhtään kiinnostuneita, Jore vähän tahtoisi välillä kiusata ja Qvittra koettaa häätää sitä murisemalla tai haukahtamalla, mutta yleensä tarvitsee vähän apua. Tai sanotaanko, etten minä jaksa katsella Joren pomotus yrityksiä sekuntia kauempaa.

Aloitin myös vähän trimmailemaan Jorea eilen, kun huomasin, että sen karva alkaa olla kypsää, eli irtoaa helposti. Kyllä se taitaa kuitenkin mennä tuonne karkeakarvaisen puoleen - pohjavilla on semmoinen untuvainen, kun ensin pelkäsin, ettei sitä olekaan, kun on tottunut Foxyn selkeään, sileään pohjavillaan (kyllä puolikarkeat on edelleen minun suosikkeja...). Eli paljolti saman tyyppinen karva kuin Rommilla ehkä ja sen varmaan saisi hyvin pitkälle samaan kuntoonkin, jos alkaisin trimmaamaan koneella :P

Jalkoja en millään jaksaisi alkaa nyppimään, niissä kun on (sekä Foxylla että Rommilla) aina karva niin tiukassa, varsinkin takajaloissa... Nyt kyllä olisi tietenkin lumenkeruun kannalta parempi nyppästä pois ne jalkavillat, vaikka toisaalta, kyllähän ne varmasti lämmittääkin. Mutta ajattelen niin, että jos Lisa tarkenee, niin kyllä sitten muutkin ;) Paitaa päälle jos ei muuta! Foxykin nypitään nyt taas kokonaan nakuksi, saa se pohjavilla alkaa kunnolla tekemään paluutaan, vaikkei näyttelyssä se enää niin paha olllutkaan (kun iho oikeasti näkyi selästä läntteinä karvojen välistä!)

Joren kanssa nyt myös huomaan, ettei tuo kumipäinen veitsi ehkä olekaan paras mahdollinen ja voi olla, ettei joudun piankin laajentamaan veitsivalikoimaan. Minulla on siis käytössä vain Jack Stripper Jack Black, kumipäinen veitsi, joka on toiminut Foxylla erinomaisesti ja tehosi myös Rommin pehmoiseen karvaan. Mutta katsellaan, katsellaan...

Pikkuisen olisi suunnitelmissa ajoittaa Joren näyttelydebyytti huhtikuulle Skellefteån näyttelyyn, tuomarina Gertrud Hagström (jep, se joka hylytti Lisan) jolta Foxy sai Eh:n, mutta uskoisin, että Eri:kin saattaisin olla mahdollinen nyt, jos liikkeet ja ranka pysyy yhtä hyvässä kunnossa kuin tähän asti. Viime vuonna molemmat tytöt olivat tosi jäykkiä eikä vähiten sen takia, että oltiin omalla agihallilla, eikä Foxy varsinkaan voinut käsittää, miksi ravataan vain kehää ympäri eikä aksata?? Se jopa yritti tuolloin hypätä kehän laidalla olevien penkkien päälle, että kunhan johonkin nyt sais hypätä! Jore on tuolloin reilut 7kk, eli pentuluokkaanhan se vielä menisi, mutta kyllä nyt pitäisi vähän päästä harjoittelemaankin ennen todellisia koitoksia! :) Olosuhteet kun ovat sellaiset, että minulla on todennäköisesti enempi tiedossa näyttely- kuin aksakesä, joten ONNEKSI MEILLÄ ON JORE! Muuten varmaan kituisin ja kuolisin pois, Foxyn kanssa pelkästään kun ei ihan kamalasti viitsi enää noita näyttelyitä kiertää, mutta se menee kyllä hyvin siinä sivussa, kun Jore on se päätähti :)

Jorella on muuten jo kaikki hampaat aikalailla vaihtuneet ja kaikki välihampaatkin löytyy :) Isäänsä siis tullut, hieno juttu! Ja se on oikeasti aika kivannäköinen nappula... mutta aika näyttää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti