tiistai 4. tammikuuta 2011

Treenit ja kisat tulossa

Eilen treenattiin Foxyn ja Lisan kanssa. Lisan kanssa keppejä, keinua ja kontaktia. Kontaktit alkaa mennä jo loistavasti, kerran myös ilman hihnaa ja neiti pysähtyi 2on-2off, vaikka Carinan jatkaa ohi hölkkäämällä, antamatta mitään käskyä :D Jee!! Se alkaa siis tuottaa hedelmää. :) Pitää ensi kerralla ottaa videopätkää, niin näette miten hienosti se menee.

Foxy sai myös kontaktitreenia, vaikeammalta puolelta erityisesti, vauhdilla oli niin että Foxy jää kontaktille 2on-2off, sillä käytössä myös paikka-käsky, mutta se ei saa olla kiinni ajoituksesta vaa vedättämällä opetan sille oikean paikan ja myöhemmin otetaan taas mukaan pallon vedättäminen niin, että itse vain lähetän koiran kontaktille. Näille pitää varmaan pian uhrata ihan oma sivu näille kontaktitreeneille, sitä varten, jos vaikka jota kuta kiinnostaa ;) Molemmilla kun on periaatteessa käytössä ihan meidän itse kehittelemät kontaktien opetustavat, Lisalle ollaan Carinan kanssa kehitetty se yhdessä ja Foxylle itse, kun sillä tuohon treeniin sisältyy (ainakin vielä) myös tuo paikka käsky, mutta voi olla, että sen voi jossain vaiheessa myös jättää pois.

Jore oli meillä mukana myös, niin iloinen ja herttainen kun touhusin sen kanssa, haki kontaktia vaikka tytöt leikkivät tennispallolla siinä vieressä ja opittiin menemään putki ohjauksesta. Muina aikoina, kun joutui siis odottamaan, poika teki koko ajan selväksi, miten epäreilua hänen mielestään on, kun joku muu saa tehdä jotain muuta kuin mitä hän. Ja se myös tuli hyvin selväksi.

Ollaan perjantaina sitten lähdössä kohti Sotkamoa ja Kajaania, lauantaina Kajaanissa näyttely ja kisat. Pitää muistaa nyt useampana iltana tehdä ennen nukkumaanmenoa mielikuvaharjoittelua nollaradasta, etteä sieltä sitten tulisi kanssa se nolla ;) Ilmoittauduin tänään 2x2 startteihin Kemiin, yksi hyppy- ja agirata molemmille päiville. Helmikuussa kahdet kisat myös ja niin edes päin, tästä se lähtee :)

We were training contacts with Foxy and Lisa yesterday and it really starts looking good with both of them :) They both have had totally different training methods to begin with, but the basics look all the same. Eventually I think I can leave out also Foxy's "stay" command, when asking her to stay on the contact area 2 paws on it and 2 paws off.

Jore was also with us, very happy when I did stuff with him and rather noisy when not... He likes to make his statement (loud &) clear...

On friday we leave to Sotkamo and dog show + agility competition in Kajaani on saturday. I also enrolled to Kemi competition in 22.-23.1. Fun!! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti