perjantai 21. tammikuuta 2011

Lisan kepit pitkästä aikaa

Koirien kanssa lenkiltä palatessa teki mieli kokeilla vähän pihalla agilitya Lisan kanssa, koska Foxy saattaa yltyä haukkumaan liiasta toistosta turhautuneena ja Ilse oli kuitenkin terassilla nukkumassa.

Meillähän Lisan kanssa oli keppitreenit kujana opeteltuna todella hyvällä mallilla kesällä ja ennen lumen tuloa. Lumi toikin sitten iiiison takapakin kuvioihin, sillä mitenpä laitat kepit kujaksi jos ei varsinaisia taitettavia lattakeppejä ole vaan vain maahanpukattava malli? Ollaan sitten koetettu vähän vaikka mitä, tyyliä ja tekniikkaa muunnellen, mutta edistystä ei ainakaan kesäiseen olla saatu aikaiseksi yhtään. Lisa tuolloin pujotteli 12 keppiä melko tiukoilla kulmilla loppuu asti sekä vasemmalta että oikealta nakaten ja kovalla vauhdilla myös, se ei kuitenkaan ollut vielä aivan valmis suorassa linjassa olevia keppejä, edes vinokeppejä, varten ja muuta meillä ei ole talvella ollut sille tarjota.

Nyt sitten jäisessä maassa törröttävät kepit ovat olleet himpun liian suorassa linjassa Lisaa varten ja työllä ja tuskalla sain ne laitettua vähän otollisempaan kulmaan. Kunnolla vauhtia ja intoa kehiin ja nätisti ekaan väliin ja kepit (6kpl) loppuun asti, niin että Lisa etenee ja minä heitän vain pallon takaa päin. Monta toistoa ja lopulta siirryin jo takaaleikkaukseenkin ja se toimi! Viimeisen kerran heitin likan kepeille ihan vasemmalta puolelta jo alkujaan ja se meni nätisti ja vauhdilla ihan loppuun asti!! Vautsi vau! :D Tätä lisää!! Ensi kerralla tosin pitää varmaan saada lisättyä pari keppiä, ettei aivan mene kuuden jankkamiseksi. Ensimmäiset ovat ihan suorassa linjassakin alhaalta, joten voisin olettaa, että pian hallilta löytyvät vinokepit ajavat asiaa myös. :) Olen iloinen!!






















(kuva kesältä 2o10, C.Lehto)

Meillähän on Carinan kanssa suunnitelmissa, että Carina starttaisi Lisan kanssa ekan kerran Luleåssa hyppykisoissa (20.2) ja sitä varten pitäisi ne kepit olla hanskassa, ellei ohi aio vaan painella.

Otin Lisan kanssa epiksissä myös mölliagiradan ja sijoituttiin ekoiksi mineissä, luokassa ei tosin muita mölliminejä edes ollut, mutta käsittääkseni aika oli myös toiseksi nopein Foxyn jälkeen ilman ratavirheitä. :) Meidän epikset on tosi epävirallisia, missä kaikki neuvoo kaikkia ja kaikki tekee kaikkien töitä, eikä palkintojakaan ole, jos edes muistetaan huutaa tulokset, joten ne on oikeastaan vähän niin kuin vaan tavalliset treenit, mutta isommalla porukalla ja radat tietenkin mennään kisanomaisesti.

Että kyllä se taas tästä :)

Huomenna sitten kisaamaan Foxyn kanssa... Startataan kolmella neljästä radasta ekoina, muutenkin lähtöjärjestys on kaikilla muillakin koirakoilla koko ajan sama, onko sellainen ihan normaalia? Tänään minulla on tosin olo ollut hieman pörrö, en tiedä onko flunssaa tekemässä vai mitä, joten olen jo koettanut valmistaa Carinaa pahimpaan, jos en kykenekään itse radalle. Meille on nimittäin tulossa pikkukakkonen Ilselle leikkikaveriksi tuolla heinäkuun tienoilla, joten ei oikein uskalla vaan heittää nappia huiviin ja painella radalle, vähän pitää nyt koettaa ajatella itseäänkin tai ainakin sitä pientä alkua. :) Tämän takia siis aiemmat epämääräiset vihjailut näyttelykesästä aksakesän sijaan. Mutta onneksi on Carina, sille on tulossa kunnon aksakesä sitten ;D

2 kommenttia: