sunnuntai 18. toukokuuta 2014

Control Unleashed

Ostin kirjan Control Unleashed - aloitin tosin treenit jo ilman sitä ja toivottavasti en nyt ole tehnyt hirveitä virheitä valmiiksi! No, kuitenkin. Tavoitteena on Manun kanssa saavuttaa tila, jossa se osaa olla rauhallisesti kiihdyttävässä ympäristössä. Tai ainakin rauhallisemmin.

Se on tähän mennessä päässyt räyhäämään aitauksessa ollessaan muutaman kerran ja myös haukkumaan kerran treeniä häkistä käsin, joten ne pitäisi myös sitten saada kuntoon - ei ainoastaan näin, kuten videolla näkyy, eli niin että Manu on rauhallinen vain silloin, kuin se on käskyn alla. Seuraava askel tästä voisi olla hihnassa kytkettynä oleminen ilman kiihtymistä, sitten se häkki, aitaus jne. Mutta koiralle on aivan eri asia olla rauhassa käskyn alla (videolla "maahan") kuin vapaana. Joten saapipas nähdä. Jospa kirjan vinkeistä olisi myös hyötyä, vielä en ole päässyt lukemisessa harjoituksiin asti.



Manu ja Igsy on niin symppispariskunta, oikeasti maailman suloisin!! :) Jore ja Lisa taas niin ärrimörrejä, kuin kaksi terrieriä vaan voi olla. Lisaa ei huomioida sisällä. Treeneissä se saa käydä ja lenkillä juosta vapaana (jos ei Igsy ole mukana). Joresta ja Lisasta on tullut hyvä kavereita nyt, kun Lisa ei saa tulla syliin ja Jore vähän ehkä myös jotenkin pehmistynyt jostain syystä. Yksi päivä todistin niiden nukkuvan aivan vieretysten, Joren pää Lisan selän päällä leväten! :) Se kun ei yleensä salli yhdeenkään koiran tulevan liki sen nukkuessa. Lisa taas aina on vailla läheisyyttä, joten sille huomioimattomuus on oikeasti hyväksi vain, olisi vain pitänyt toteuttaa ja paljon aikaisemmin...

Sisällä olo onnistuu kahden nartun kanssa joten kuten (+Jore tai Manu), vähän samaan tapaan kuin Jorella ja Manullakin. Koko laumaa ei olla edelleenkään pidetty yhtä aikaa vapaana, vaan joko kaksi urosta ja yksi narttu tai kaksi narttua ja yksi uros.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti