torstai 15. toukokuuta 2014

Tiistain treeni: Rauno Virta

Lisa pääsi eilen treeneihin, vauhtia oli, mutta ohjaajalla ei tahtoa suoriutua radasta. Rata oli profiililta aika kiva! Siinä oli useampiakin kinkkisiä paikkoja, joissa minulla iski täydellinen epätoivo ensimmäisen kierroksen jälkeen. Olin tosi surkea.

"Mukaeltu" treenirata, Rauno Virta


Ensinnäkin. En ehtinyt takaakiertoon vitoselle. En todellakaan saanut väännettyä Lisaa pujotteluun, se meni ensin kasi putkeen, sitten samaan putkeen väärin päin ja sitä rataa. Sitten kun lopulta - taidettiin luovuttaa siltä kertaa ja laitoin sen vain pujottelulle, se vilahti 2 putkeen. 8.-9. väliin en todellakaan ehtinyt persjättöön. Sitten "helpolla suoralla" Lisa tuli renkaan ohi. Lopun sain väännettyä pitkällä kaarroksella 16:lle, jolloin Lisa ehti vähän hakea 9 hyppyä, mutta ei aivan.

Positiivista: Kontaktit hyvät, jeeeeee!!!

Toisella kierroksella sitten kaikki sujuikin tosi hyvin, kun olin kuunnellut koutsin vinkit :) Ei me nollaa saatu tehtyä kokonaisena, aina joku meni pieleen, kuten keinulta poistui aikaisin tai muuta, mutta me selvitiin takaakierroista, pujottelusta jopa (!), salaputkista sun muista. Se onnistui näin:

1.-5. linjataan koira hyppäämään pitkälle eteen ja haetaan omalla liikkeellä koiraan lisää vauhtia, jolloin se hakee automaattisesti 2. putken, näin ehtii myös hyvissä ajoin persjättöön 2.-3. väliin ja reilusti ajoissa näyttämään takaakierto 5. hypylle.

5.-9.  Tähän kukin kokeili omia juttujaan. Osalla toimi vienti pujottelulle kuvassa oikealta, jolloin persjättö tai valssi pujottelun päähän, osa teki sylkkärin pujottelulle, en ole varma tekikö kukaan suoraa vientiä pujottelulle, ja sen jälkeen takaaleikkaus toiselle puolelle? Lopulta parhaiten meillä toimi twisti 5. hypylle (valssin tapainen siis, ohjaava käsi vaihtuu) ja sylkkärillä pujolle, puolen vaihto. Annoin Lisan pujotella itsenäisesti loppuun, oikea-aikainen kutsu 7. hypylle ja liikeelle nopeasti! Jotta ehtii persjättöön ysille ja hyvin ehti. Vaihtoehtona oli myös vippaus.

10.-14. Lisaa piti ottaa vähän haltuu renkaalla, keinun suoritukset olivat jokseenkin kehnoja. 14. hypylle lähetys kaukaa niin, että koiraa vähän tönäistiin sivummalle, jolloin ei ollut tarpeen viedä niin syvälle takakiertoon.

14.-18. Takaakierron onnistuessa 14.:lle ehti hyvissä ajoin koiran mukana 16 hypylle jolloin käännöksestä tuli tiukka. (oikealla radalla taisi myös tuo 9 hyppy olla tässä vaarallisen tyrkyllä 16 sijaan, joten aivan ei tämä oma piirros vastaa todellisuutta!)

Se oli sellainen "opin uutta" treeni, jotka on kyllä aina positiivisia, mutta kun... tekisi mieleni jo joskus saada niitä onnistumisiakin?! Ihana Lisa oli vauhdikkaalla päällä. :) Ennen kisoja ehditään ratatreeneihin vielä kerran, vaikka vähän tekisi kyllä mieleni viikonloppunakin käydä paukuttamassa keinua ja hiomassa keppikulmia...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti