keskiviikko 21. toukokuuta 2014

Saako huolestua?

Manulla on tänä kesänä viralliset kuvat tulossa. Selkä, lonkat, kyynärät. Jossain välissä. Vähän huolettaa jo valmiiksi, vaikka varmaan taas aivan syyttä, olen vain perushermoilija. En ole osoittelemassa sormella, ihan vain ilmaisen omia tuntojani, kuten yleensä täällä :)

Mistä huoleni koostuu?

- Hännässä sillä on mahdollisesti jokin hermostohäiriö, koska karvan kasvu on huonoa ja Manu viimekesänä kasvuiässä karsi häntänsä aivan karvattomaksi ja sittemmin tilalle kasvoi huonoa, kiillotonta aaltomaista karvaa, joka on muuten tuskaista kammata! (kuulin nyt myöhemmin myös bc ihmiseltä, että tuollainen karva saattaisi olla aivan normaalia?! Kaikkea sitä oppii)
- Se venyteltyään takajalkojaan istuu välittömästi aina. Paitsi ehkä ulkona joskus vain meinaa istua. Istuu herkästi myös takapuolta silitettäessä.
- Ongelmat hyppäämisen kanssa? Eli usein vain mieluummin menee riman ali / läpi, varsinkin hypyllä käännyttäessä, olipa rima miten alhaalla tahansa, toki ei se ole treenannut niin paljon, ja se myös kuumuu herkästi (ehkäpä se kuumuminenkin johtuu jostain?) Mutta eihän me olla ehkä niin paljon vielä edes treenattu, että sitä voisi sanoa ongelmaksi?
- Ulkopäin ei näy muuta kuin että sen lantio on pikkuisen luisu, vähän kuin sakemannilla.
- Se on levottoman oloinen? Aluksi arvelin, että sillä on meillä kuuma karvansa kanssa, mutta se alituinen paikan vaihtaminen varsinkin iltaisin, kun kaikki muut koirat ovat aivan rauhassa, ja lapsetkin nukkuu, ei kenties mene aivan normaalin rajoissa? Ja läähättääkin se paljon, mutta niin, se on karvakoira.
- Tunnusteltaessa (tein sen juuri ja siitä myös tämä postaus sikisi) viimeistä lannerangannikamaa, L7-S1 väli tuntuu kumman pitkältä? ja sitä kokeiltaessa Manu koetti purra / ärähtää, mutta se on vähän herkkis minun käsittelyjen kanssa (ja minä aina säikähdän ja se vaan vahvistaa sitä).

Tähän väliin voin tietenkin mainita, että olen yltiöanalyyttinen ja tarkkailen koiriani ehkä liikaakin, mutta tässäpä nämä ja kohtahan se näkee, jos näkee. Toivon tietenkin sormet ja varpaat ristissä, että rakenne olisi kunnossa!!

Ja vielä välihuomautuksena, jos joku lukija on huolissaan myös - Manu ei "treenaa" kuin ehkä kerran viikossa, ja noita kääntymisiä ei taideta enää ottaa ennen virallisia kuvia, kun tuohon tunnusteluun reagoi noin... Noin muuten se on iloinen, innokas, tekee mielellään ja leikkii paljon. Herttainen Manu!!

Pyykkiteline tulee aina saada mahtumaan kuvaan kuin kuvaan...


PSssst! Igsy tarvitsee vieläkin ääniä, vaikka se onkin saanut niitä hurjasti!!! :) Käy äänestämässä: http://www.univet.fi/teemat/pennut/kilpailukuvat.html?p1263=12

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti