perjantai 2. toukokuuta 2014

EV-kisat & puomitreeniä

Päästiin pikaisesti piipahtamaan epiksissäkin, niin että Lisan kanssa näyttäydyttiin ensimmäisellä radalla. Se taisikin sopivasti olla ainoa kontaktiesteellinen rata. Puomi oli taas hankalasti ennen putkea (näitä alkaa tulla liian montaa kertaa ns. kisoissa, ennen kuin ollaan ehditty treenata asiaa kuntoon, paha, paha juttu!!!), Lisa hidasti, mutta ei pysähtynyt onoffiin. Jatkoin silti (ja logiikka tässä oli nyt se että... niin, sitä ei ole!)

Hyvin meni sitten taas keinulle asti, joka tuntui omaan silmään jälleen todella raskaalta kuten Luleåssakin ja Lisa teki sellaisen lentokeinun, ettei keinu ehtinyt edes liikahtaa alas päin.



Kotona illasta treenattiin lisää putkijuttuja. Maunokin sai ottaa muutaman toiston puomilla, että Lisa kuumuisi sopivasti kontakti-putkitreeniä varten, se sai siis vain katsoa! Siksi jouduin myös editoimaan ääniraitaa, Lisan kuumumista ei jaksa kuunnella kukaan.

Manun toistot oli aika yksipuoleisia! Pitääpä muistaa ensi kerralla vaihtaa puoltakin välillä.. Hieno koira se on :) Mutta muahahha noita minun "pakkoliikkeitä".



Lisan puomin alastulot ovat edelleen hyvin "sieviä". Siis se ei todellakaan syöksy sinne, mikä toisaalta on vähemmän rasittavaa koiran etuosalle, mutta tietenkin hitaampaa. Toistoja ajattellen parempi näin, eikä minulla ole mikään pakottava tarve saada alastuloja nyt äärinopeiksi. Ihan vaikka vaan viimetalvena viriteltyjen keskustelujenkin vuoksi :/ Vauhti on silti parempi kuin viime keväänä, jolloin osa toistoista lipsui myös reilusti yli kolmen sekunnin.

Olen vähitellen puomilla alkanut myös heittämään pahinta palkaa nenän edestä (siis pahin siksi, että se on juuri niin ihana, ettei voi eikä kestä eikä pysty, Lisan mielestä, vain katsomaan kun se lentää!!!) ja vaatia kontaktilla pysymistä. Vähitellen ja varmistellen, tavoitteena ohijuoksu ja lelun heitto molemmat. Ja putki ja ruokakuppi ja viistoista muuta vinkua nenän edessä ja pysyttävä on? Video näyttää loppuvan hieman aikaisemmin kuin piti, mutta ehkäpä siinä on silti riittämiin...



Treenit meni hyvin ja epäilenkin, onko lavastamani vinku-kuumentamistreeni edes lähellä kisatilanteen kierroksia. Mietin myös väläyttäväni vinkua Lisalle kisoissa ja olla pistävinäni sen taskuun ennen suoritusta, tekisikö se siitä enemmän kuuliaisen, kun sillä on ajatuksissa vain vinku? Vaiko vain pahemman?

Lisan kanssa usein näyn videolla yhdistävän vapautuskäskyyn myös liikkeen. Sen vapautus ei edelleen ole satavarma, joten siitä varmaan johtuu tuo oma varmistelu. Ja sehän saattaa olla juuri se syy, miksi kontaktit ei kisoissakaan ole niin nätit kuin haluaisi, kun Lisa hoppuillessaan lukeekin liikettä. Joten treenataan nyt vielä sitä vapautuskäskyäkin varmemmaksi.

Niin ja arvatkaas, nyt alan etsimään majoitusta Tampereelle :) Eri asia sitten löydänkö sitä enää...

2 kommenttia:

  1. Hyvältähän nuo Lisan puomit näyttää! Vinkkinä, että mie käytän vapautuskäskyä Lisbetin kans arjessa ihan tosi monessa muussaki asiassa. Esimerkiks ruokakupille mennään samalla vapautuksella, liikkeelle lähdetään radalla/lenkillä samalla vapautuksella jne... :)

    VastaaPoista
  2. Totta, pitääpä ottaakin ihan jokapäiväiseen käyttöön jessittelyt :)

    VastaaPoista