perjantai 20. marraskuuta 2009

Kyllä sittenkin :) ja tylsää treenianalyysiä.

Kyllä me lähdetään käväsemään Espoossa, meni miten meni ja tuli mitä tuli. Ainakin siellä näkee paljon (toivottavasti ainakin paljon!) parsoneita radalla, vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Ensi vuodestakaan kun ei taas tiedä missä ollaan ja mitä tehdään. :P

Eilisissä treeneissä otettiin radan pätkää joka vaikutti kovinkin koukeroiselta alkuun, mutta kyllä me se saatiin vedettyä muutamaankin otteeseen puhtaasti, alussa paremmin kuin loppua kohden. Foxy keksi alkaa pitkästä aikaa nuuskuttelemaan, kun kokeilin eilen namipalkkaa. Viimeiseen treeniin otin taas pallon, eikä hajut enää siinä vaiheessa kiinnostaneet :) Ihana kun se kuitenkin pysyy täysin hanskassa sen pallonkin kanssa, Foxy on niin helppo :) (Kun saisi juuri tuota harrastamisen helppoutta periytettyä niille mahdollisille pennuillekin sitten... tai ehkä se on opittua/opetettua, mutta on siinä iso osa varmasti siitä luonteestakin kiinni.)

Kirjoitan tähän nyt aika tarkkaa analyysia, koska sillä opin itse parhaitan ja hoksaan mitä voidaan itseksiämmekin vielä treenata :)

Kuvaan olen kirjoitellut kaarroksista, mitkä meni hyvin mitkä ei. Vitoshypyn käännös oli oikein nätti ja saatiin esitellä sitä muillekin Nooran käskystä ;) (Tosin sitten tietenkään se ei enää mennyt niin hyvin, kun ohjaajaa tuolla tavalla paineistettiin.) Kutoskaarros oli kamala, Foxy ensimmäiset kerrat jäi ihmettelemään (tai siis sen sadasosasekunnin ajan kun se ehti edetä metrin liian pitkälle..) pussin suuta joka näkyi radan reunalla, enkä muillakaan kerroilla koettanut muuttaa ohjausta, että tuon kaarroksen olisi saanut paremmaksi. Pitää omissa treeneissä rakentaa vastaava ja kokeilla vaikka koiraan päin kääntymistä ennen hyppyä, that should do the trick! 12 hypyn kaarros oli ok, mutta olisi voinut olla parempikin, ehkä siinäkin pieni rinnan näyttäminen koiralle ennen estettä olisi auttanut. Itse kun jäin ohjaamaan tuonne hyppyjen keskelle, koiran edetessä hyvin itsekin vauhtia kerättyään.

















Lopuksi vielä tuolla loppusuoralla (9-11) harjoiteltiin persjättöä ysin jälkeen, jonka kanssa Foxy kuulema otti käännöksen (8-9 takaa) tosi paljon liukkaammin ja pienemmällä kaarella, kun valssaamalla; sillä tuli selvästi enempi kiirus, kun käänsin sille selkäni ja lähdin vain pinkomaan :) Kokeilin loppusuoralla myös takaaleikkaamista, mutta lähtöasemat itsellä (koiran vasemmalla puolella), lyhyt kiihdytysmatka että koira olisi saanut itsenäisesti edetä ja esteiden tiukat kulmat tekivät siitä meille mahdotonta. Joten luovutin ja ohjasin radan koko ajan vasemmalla pysyen, kätevää niin.

Pallon kanssa treenattiin irtoamista renkaalle. Rengas oli n. 4m päässä sieltä missä itse seisoin ja Foxy teki sen hyvin joka kerta. Ei sillä ole ennenkään ollut ongelmia, mutta ei me noin kaukaa lähettämistä/ohjaamista olla ennen kokeiltu. Ja vauhtia otettiin tietenkin, oikealta tullessa kahdella hypyllä ja vasemmalta tullessa putkesta. Ihan paikaltaan lähettäminenkin saattaisi tosin onnistua juurikin pallon avulla. Se on Foxyn voimajuoma, sen superpähkinä ja pinaatti - tuoden esiin uusia ja mullistavia kykyjä ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti