keskiviikko 26. marraskuuta 2014

Vähän kaikkea, pääosin terveysasiaa

Treenit

Tänään olisi jälleen aika heittää murheet ja suunnata Manun kanssa hallille aksailemaan. Ajattelin että ottaisin kameran mukaan - viimeksi ainakin tahti oli niin leppoisa, että varmasti sieltä löytyisi joku joka voisi kuvatakin? No, otan varmuuden vuoksi.

Manu kävi hallilla myös perjantaina, kokeiltiin hyppytekniikkaa, perussarja ok, setpoint laukka-askeleella höystettynä, enkä sitten edes ottanut korkeampia lukeamia kuin 40, muuta en sen kanssa tehnytkään. Voihan se olla vähän juntturassa yhtäkkisen treenimyräkän vuoksi - minä ainakin olisin. Sunnuntainakin Manu kävi hallilla, otettiin kujapujoa jälleen, vähän ahtaammalla välillä, Aan kontakteja pari kertaa sekä rauhoittumisharjoitusta. Lisa sai tehdä keinua namitettuna sekä hyppytekniikkaa kokeilun vuoksi. Varsinainen hyppytreeni Lisan kanssa aloitetaan vasta ensi vuoden puolella.

Igsyn hoidot

Igsyn hieronta aloitettiin tänään ja sen tuntui vastaavan käsittelyyn hyvin. Lihakset olivat hyvin muokattavissa, eikä hierontasessio itsessään ollut koiralle epämiellyttävä, vaan se pisti silmiä kiinni ja nautti, ellen sitten juuri käsitellyt kipupisteitä. Kipupisteet sillä sijoittuvat vasemmalle lantion sivulle (jalan pomputtamisesta todennäköisesti), selän nikamamuutoksiin liittyen, kipukohdat sijaitsevat rangan oikealla puolella lähempänä lapaa ja vasemmalla hieman alempana voimansiirtopisteen takana. Oikean puoleisen kyljen / kainalokaaren kalvot eivät myöskään olleet enää kireät, se on saattanut helpottaa nyt kipulääkekuurinkin vuoksi.

Lisan toipuminen

Lisa on toennut leikkaustokkuroistaan hyvin, se mahtaa olla kipeä ja olen antanut sille eilen lääkettä kahteen otteeseen (Rimadyl päivällä & Metacam illalla) ja tänään aamusta Rimadyl, illalla taas Metacam. Se on tosi kiltisti pitänyt rengasta, ongelmana siinä on vain se, ettei siinä oikein pysy ilma, joten Esa koettaa käydä tänään hakemassa uuden, jota vastaan sitten palautetaan tuo rikkinäinen. Mutta nuolemisen on estänyt kuitenkin.

Lisa oli pitkään huonovointinen ja vasta tänään iltapäivällä söi hieman paremmalla ruokahalulla, eilen se ei alkanut syömään ollenkaan ja tänä aamunakin vain muutaman raksun. Ollaan vaihdettu se jo dieettiruoalle, ja se saa nyt samaa ruokaa kuin Igsy (Britt Premium, Lamb and Rice Hypoallergenic) ja alan myös mietiskellä sille (ja samalla Igsylle) sopivaa raakalisää, kätevä kun kevytruoan syöjiä on nyt kaksi, ettei sentään kolmea eri ruokavaliota tarvitse noudattaa.

Mutta hyvältä siis näyttää meidän potilaiden suhteen :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti