tiistai 22. kesäkuuta 2010

Lisan treenit

Oli Lisan vuoro päästä Kallille treenaamaan tänään, viimeksi tuossa omalla pihalla se oli oman vuoron odottamisesta niin sekaisin, ettei malttanut oikein pysyä lähdössä, joten otin sen kanssa vain paikalla oloa ja kahta ensimmäistä estettä.

Treeneissä se on toki aika paljon minun perään ja karkaa Carinan luota moikkaamaan minua. Se on myös jonkin verran muiden koirien perään, tai olisi tavattoman kiinnostunut, muttei sitten kuitenkaan uskalla mennä aivan lähelle. Mutta lähtee silloin tällöin pinttelemään muiden suuntaan palatakseen kohta takaisin.

Tiistait menee siis niin, että vedän itse ryhmää, jossa Carina touhuaa Lisan kanssa ja otan joutaessani jotain Lisan kanssa kahdestaan myös. Tein tänään vähän mutkikkaampaakin ohjauskuviotakin kentälle sen lisäksi, että koirakot saivat itsenäisesti treenata yksittäisiä esteitä. Kuvio vaikutti aluksi ehkä vähän vaikealta, heh, mutta kaikki koirakot onnistuivat siinä erinomaisesti etten sanoisi, osa jopa heti ensimmäisestä kerrasta. :) Oikeilla ohjaustavoilla ja erityisesti sillä kropan käytöllä saa kokemattomankin koiran "kuuntelemaan", vaikkei ääntä varsinaisesti käyttäisikään. Ihan aloittelija koirienkaan kanssa ei tarvitse aina mennä vain suoraa rataa. :)

Lisakin kuunteli Carinaa välillä ihan hyvin ;) ja harjoiteltiin pikkuisen keppejä vielä lopuksi. Minulla oli tällä kertaa Rommi mukana Lisan seurana pitämässä meteliä autossa. Koetin ottaa Rommilla muutamaa estettä ennen lähtöä, mutta se karkasi kentän toisella laidalla olevien koirien luo. :( Vähän aikaa siellä sitten siedätin sitä istuttamalla sitä vieressä kun itse jututin omistajaa ja rapsuttelin koiria, enkä olisi uskonut sitä meidän Rommiksi, kun se niin rauhassa siinä istui. Ensi kerralla muistan aluksi vilauttaa vähän tennispalloa, niin voi olla varma, ettei Rommi lähde yhtään mihinkään....

1 kommentti: