maanantai 21. kesäkuuta 2010

Minien hyppäri -treeniä!

Kun SM-tulokset oli eilen viimein luettu viimeistä piirua myöten ja vähän pureskeltu niitä kamalia ratoja, tuumasin hälyyttää Carinan pikapikaa paikalle ottaaksemme tuota hirvitykseltä näyttävää minien hyppyradan alkupätkää. :)

Omalle kentälle saatiin väsättyä radan ensimmäiset 7 estettä. Kyllä vain riitti tekemistä niissäkin...

Minien yksilö hyppyrata SM-agility 2010 Vantaa
Tuomari Eija Berglund
































Ensin tein Foxyn kanssa radan pätkää sijoittumalla 1. ja 2. esteen väliin, josta takaakierrolla nappasin koiran 2. jälkeen vasempaan käteen ja vedin välistä 3.:lle, josta sokkari putkeen, hurja kiihdytys, takaakierto 5.:lle, vielä tuplaten hurjempi kiihdytys - ihan vain myöhästyäkseni seiskanohjaamisesta. Tätä toistin monta kertaa. Välistävetokaan ei oikein onnistunut. Lopulta kun hoksasin lähteä ajoissa putkelle 3.:lta reilusti varastaen, etten jäänyt katsomaan tuleeko se koira sieltä kolmosesteen siivekkeen takaa vai ei, ehdin reilusti lähettämällä ohjaamaan vitosen, ehdin reilusti koiran edellä putken päähän ja ohjaamaan 7. oikein päin.

Foxy valitettavasti oppi 7. esteen aika nopsaan. Jatkettiin itse rata niin, että seiskalta vietiin avokulmaan joka alkoi kasiesteen kohdalta jatkuen 1. ja 20. hyppyjen väliin.

Carina sitten koetti Qvittran kanssa "selkäsylkkäriä" tms. sijoittuen itse 2. esteen taakse selkä koiraan päin, heitti koiran vasemmalla kädellä siivekkeen taakse ja otti sen taas vasemmalla kiinni, josta jatkettiin niin kuin edellä, 3. jälkeen sokkari jne. Se tuntuikin heille tosi hyvältä ja kokeilin Foxyn kanssa samaa. Foxy haki myös takaakierrolla 2. esteen tosi hyvin, MUTTA sen jälkeen välistäveto kolmoselle ei ollut ollenkaan sulava koiran sotkeutuessa jalkoihin tai tehden ison kaarroksen tai jopa karaten 3.:lle väärästä suunnasta. Selkäsylkkärillä ei sen sijaan voi epäonnistua, Foxy teki ilmiömäisen likeltä nuollun siivekkeen (2. este) ja haki kolmosen automaattisesti oikeasta suunnasta, kun muita vaihtoehtojakaan ei ollut. Tässä ei itselläkään menneet niin pasmat sekaisin, oma meneminen on suoraviivaisempaa ja ehti vielä paremmin 5.:lle ja luonnollisesti siitä eteenpäinkin.

Muutaman kerran sain itse hioa seiskalta kepeille vientiä, meinasin aina ottaa koiran väärälle puolelle (oikea) kun vaihtoehtoina Foxyn kanssa on kädellä näyttää tai tehdä kaarros. Molemmat onnistuivat, vapaa avokulmaan lähetys vie edelleen kakkosväliin. Ei olla sitä vieläkään harjoiteltu.

Eli n. 10 harjoituskerran jälkeen suoritin ensimmäiset 7 estettä puhtaasti ;) Ihan hyvä, etten päässyt vielä tänä vuonna kisoihin rahojani tuhlaamaan, heh. Kunnia kaikille nollaradan tai 5 tms. tehneille!! :) Sitäpaitsi nuo ensimmäiset 7 estettä on varmaan helpoimmasta päästä koko radalta, hah! Mitenpä siitä jatkaisit kasille, ysille ja tekisit sarjan??? Saa olla persjätöt tai pikavalssaukset aika napakasti hallusta tai entäpä jos kokeilisi sylkkäritakaakiertoa? Kuulostaa ihan juuri niin epämääräiseltä kuin miltä sen suorittaminenkin varmaan näyttäisi! :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti