perjantai 8. marraskuuta 2013

Kuulumiset sairashuoneelta ja hallilta

Antibiootit tuntuvat tehoavan ja kotona asuilee edelleen oikein reipas pentu. Aamuisin vaisuutta oli vielä eilen havaittavissa, eli joskus ähinää kuuluu edelleen ja pentu kävelee huonosti. Toivottavasti kyseessä ei olisi mitään rakenteesta johtuvaa. Huono käynti sisältää siis selän köyristelyä ja siitä johtuvaa lyhyttä taka-askelta ja sitä kestää tovin, ähinän kanssa höystettynä. Piristyttyään liikkeet on hyvät, hyppii, loikkii ja riehuu, eikä tunnu olevan kipeä mistään. Mutta huonoa kävelyäkin koko ajan vähemmän.

Pissanäytekin otettiin vielä varmuuden vuoksi eilen, kun Igsy on tehnyt pihalla useita pisuja peräkkäin. Näyte oli aivan puhdas kuitenkin, joten onko se sitten oire sekin, vaikea sanoa.

Nyt hoidetaan antibiootilla loppuun asti ja katsotaan sitten mille täytyy vielä alkaa. Syytä oireiluun ei siis tosiaankaan olla löydetty, vaan hoidetaan toistaiseksi vain oiretta... :(

--

Lisa pääsi treeneihin keskiviikkona, olihan se mielissään :) Itsellä alkoi henki pihistä ja väsy iski heti yhden radan jälkeen, varmaan flunssan jäljiltä vielä. Lapset meillä vielä köhii täyttä päätä, itsellä vaan limaa enää kurkussa. Lisalla ei pihissyt mikään, ellei höyryt joita se sai antaumuksella päästellä :) Toisella kiekalla paukkui puomin kontaktit kun oikein testasin ja juoksin lujaa eteen. Koetin myös melko voimakasta sivuetäisyyttä pujottelulla, jota ei kestänyt viimeiseen väliin asti. Muutoin rata ja treeni kokonaisuudessaan meni hyvin ja oli tosi mukava treenata uudella matolla, olisi kiva päästä vielä viikonloppuna uudestaan.

Hallikaudella on tarkoitus kokeilla kiinteää treenirataa. Meillä on maanantainryhmän kanssa tarkoitus kasata rata ja testata se sekä teipata esteiden paikat loppuviikon treenejä varten. Päädyttiin tähän ratkaisuun tai ainakin sen testaamiseen, koska monet ryhmät ovat kestoltaan vain tunnin mittaisia ja radan rakentamiseen kuluisi tyhjään arvokasta treeniaikaa. Toivottavasti toimii, ainakin idea sai kovasti kannatusta.

Alla oleva rata on meidän maanantainryhmän rata, tätä ei oltu vielä teipattu, joten keskiviikon rata oli jo jokseenkin erilainen, vaikkakin esteet melkolailla samoilla paikoillaan. Treenattiin maanantain ryhmäläisten kanssa mustilla numeroilla merkattua rataa. Sen sijaan että kakkoseste olisi putki renkaan takana, ensimmäiset kolme estettä ovat siis pituus, rengas, putki ;) Painovirhe!

Lähestymiskulma puomille ei ollut aivan noin hurja ja pituus ja kutoseste sen sijaan lähempänä toisiaan. Lisan kanssa tehtiin 12 hypyn sijasta A.

Sinisillä merkattua olisi ollut aikomus treenata joskus toiste, jos aikaa olisi ollut ja rata olisi jäänyt paikoilleen, mutta sitä en taida ikinä päästä treenaamaan.

Treenaamaan pääsi tehokasta putkijarrua, ettei koira ehtinyt ottaa pituutta kutos hypyn sijasta. Pujottelulle pääsee testaamaan sivuirtoamista ja toistakertaa puomille lähetettäessä itsenäistä hakemista, jolloin saattaa vaikka leijeröidä 9 hypyn.

Sinisillä numeroilla voidaan vahvistaa itsenäistä puomilla etenemistä, koira voidaan napata nenästä 3:lta neloselle. Samoin treenaamaan pääsee itsenäistä etenemistä Aan kontaktille (6-7 väli sekä 16-17), pimeää putkikulmaa (9) ja sitten sekalaista kieputusta, harmi kun en osaa agilityn termistöä kunnolla, että voisin kertoa paremmin mitä mihinkin voisi kokeilla tai mitä kokeilisin itse. Videotakaan ei ole saatavilla :)


Sain vihdoin myös tilattua kangasväriä ja testattua sitä tyynynpäällisiin - ihan hyvä ensi vedokseksi, pitää harjoitella lisää :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti