lauantai 18. huhtikuuta 2009

Vitonen ja puhdas rata

Oulusta on palattu, kahdessa startissa käytiin siis pyörähtämässä. Videot on vasta latautumassa, laitan ne tänne myöhemmin. Tuomarina oli Ritva Herrala ja jos joku on sanonut Jämsän Jarmon ratoja tiukoiksi ihanneajan suhteen, niin se joku ei tiedä mistään mitään.... Ekalla radalla oltiin Foxyn kanssa ainoat miinus ajalla ja sekin alittui vain 1,07 sekunnilla, medeissä myös vain yksi ajan alittanut ja makseissa kaksi.

Saatiin ekalta radalta vitonen, videolta näet aivan valtavan roikauksen Foxy teki keinulta!! Se on kyllä hypännyt keinulta alas, mutta ei mitään tuollaista tähän mennessä, hyvä kun ei loukannut sentään itseään. Itse taisin unohtaa sanoa odota, jottei Foxy luulisi keinua puomiksi, ehti sitten liian pitkälle kovassa vauhdissa ja kävi noin. Harmillista, mutta nättiä menoa muuten. :) Ja tosiaan, vitos tuloksella ykkös sijoitus, koska seuraavalla olikin sitten jo oli 5 sekuntia yliaikaa, vaikkei sekään mikään hidas ollut.

A-rata


Kakkos rata sitten; Foxy meni kuin unelma! Se teki radan aivan nappiin ohjauksen mukaan, virheettömästi - jos minun ohjaamani rata vain olisi ollut se oikea. Videolta on varmasti vaikea nähdä mitkä olisivat olleet oikeat esteet, mutta keinun jälkeen meni pieleen, olisi pitänyt suunnistaa vasemmalla olevalle esteelle ja sen sijaan ohjasin eteen. Foxy oikein odotti siinä kauniisti, että minne sitten? Ja sitten minä ohjaan väärin... Ilmeisesti paineistuin itse siitä keinun oikeasta suorittamisesta niin paljon että unohdin radan ja rataan tutustumisen jälkeen olin kyllä sitä mieltä etten ollut kyllä saanut painettua päähäni mitään ja rata oli aivan kamala ja saa nähdä mitä tästä tulee. Hylky siitä tuli, vaikka Foxy pieni teki kaikkensa että mamman ohjaus tulisi tulkittua oikein. Mutta se oli oikein mukavaa vaihtelua niiden putkihyllyjen jälkeen, huomenna taas sitten vielä paremmalla menestyksellä ;)

B-rata


Niin, agilityn jälkeen käväistiin vielä Haukkukeitaallakin, siellä oli siis kettu. Ei tosiaan odoteltu mitään sen kummempia edellisen käyttäytymisen jälkeen, kun Foxy lähinnä puhisi ohjaajalle. Nyt se tunnisti ketun hajun jo pihalla, muisti ilmeisesti saman homman nimen ja alkoi jännäämään valtavasti jo pihalla. Livisti vielä hallistakin takaisin ulos. Tällä kertaa ohjaajana oli nainen ja sitä ei niin kamalasti tarvinnut pelätä, kettu sen sijaan oli aika jännä otus. Saatiin kuin saatiinkin haukut, mutta pelko haukkua se lähinnä oli, eikä Foxy metriä lähempää tullut kettua haukkumaan. Pari kertaa se taisi nuuhkaista häkkiä ja sitten taas kauemmas haukkumaan. Hyvin varovasti edetään siis ja katsellaan jos kesällä käytäisiin ketun luona uudemman kerran. Marika oli sitä mieltä, ettei koira välttämättä tule koskaan osallistumaan kokeisiin, mutta siitä saattaa saada aivan hyvän metsäkoiran silti, koska kiinnostusta riistaan kuitenkin löytyy.

Agility competition in Oulu left us with one 5 result and a win and one disqualification, when I forgot the course, Foxy on the other hand made a clean run, if my guiding just had been the correct course... Well, tomorrow with new enthusiasm and more luck ;)

After the agility we went to see the fox with Foxy. It wasn´t as bad as last time, when she just barked at the man in the hall, now she also got to bark the fox, but she was quite afraid still, and stayed a meter or two away from the cage where the fox was. We´ll go and see about it next time in the summer, and hope for some more progress. :)

By the way, the smell of the fox is exactly the same some hay bushes have in our forest by that old barn. So there are probably some foxes nere there somewhere. Foxy was the one to smell the urine from some 200 meters away and I urged her to go forward to see what it was. I too could smell the urine when we got to the barn and the dogs started sniffing the bushes. This was yesterday on our morning walk.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti