tiistai 22. syyskuuta 2009

Mössöt on housussas...

Ainakin paidalle roiskui aika paljon. ;)

Tänään ryhdyin töihin ja tekasin ekan satsin kasvismössöä. Oli aika työlästä tuolla meidän koneella, vaikka keksin lopussa vähän paremman tekniikankin, niin silti. Tein noin puolikkaan alkuperäisen ohjeen satsista ja sitä tuli aika lailla 5 litraa, pikkupusseihin jaettuna 12kpl pussukoita pakkaseen. Eli yhteen pussiin mahtuu mönjää jotain 3,5 - 5dl, oli vähän vaihtelevan kokoisia annoksia. En osaa oikein sanoa, miten paljon tuota kasvista sitten lopullisessa ruokinnassa tarjotaan ja kuinka usein saa tuommoisen viiden litran saavin soosia väsätä, toivottavasti ei kovin usein :P

Valkosipulilta se eniten maistuu, kyllä Lisa ainakin lipsutteli sitä ihan innoissaan suoraan kauhastakin, Foxy vähän irvisteli, mutta söi sekin ja lihaan sun muuhun sekoitettuna maistuu varmasti.

Tässä kuva tuosta namiherkusta, otin myös kuvan keittiöstä sen jälkeen, mutta ei siinä näkyneet kaikki roiskeet ollenkaan niin hyvin, joten annoin sen olla.
















Marjaana oli meillä aamulla vieraana ja kokeilin kerrankin niin päin, että Rommi saisi olla ensin yksin ottamassa vierasta vastaan. Ajattelin, ettei se niin villiintyisi, kun tytöt eivät ole siinä lisäksi yllyttämässä ja hyvinhän se rauhoittuikin rapsuteltavaksi. Ongelmia tulikin vasta kun päästin tytöt sisälle - Rommihan olikin Marjaanasta mustasukkainen! Se pisti ihan komentaen Foxya, otti hampailla ja koetti haukkua. Laitoin sen häkkiin ja se alkoi komentamaan minua! Siitä on aikaa, kun Rommi on kehdannut kotona alkaa temppuilemaan tuolla tavalla. Laitoin sen sitten ulos loppu ajaksi... Tuosta vain pystyi toteamaan sen, ettei sen kanssa ole yhtään liian tiukka sen suhteen, mitä sille sallii ja mitä ei. Ihan pienestäkin myönnytyksestä se luulee olevansa jo muiden yläpuolella. Rommi siis komentaa ja pomottaa pelkästään haukkumalla tai näykkimällä. Se ei ole koskaan ollut aggressiivinen, ihan vaan rasittava. :)

Mutta turinatuokio aamupäivästä oli varsin piristävä! Saikin jutella parsoneista mielin määrin, ei tosin kyllikseen. Ja saattuu vielä niin somasti, että molemmilla on mahatkin mistä turista, jos ei koirista riitä juttua. Vaikka sitähän kyllä riittää aina... ;)

5 kommenttia:

  1. Tuosta kasvismössöstä: BarffiNetin ohjeen mukaan kasviksia olisi n. 20% ruuasta. Ja ruokamäärä per päivä on n. 3% koiran painosta, eli esim. 7-kiloinen koira saa ruokaa päivän aikana 210g. Tietenkin kokeilemalla löytää sen oikean ruokamäärän, mutta tuossa vähän osviittaa.
    Tässä linkki BarffiNetin sivulle missä on muutakin barffaukseen liittyvää:
    http://www.barffi.net/index.php?page=barf

    Koirille terkkuja ja sulle hyvää mahankasvatusta!

    VastaaPoista
  2. Höh, kommentoin tähän kyllä jo kerran >:(

    Hoksasin tosiaan vasta itsekin tuon kirjoitettuani, että netti on pullollaan tieto noista tarkoista prosenttimääristäkin, kuinka paljon kasviksia ja mitäkin. Ollaan nyt alussa vaan kokeiltu vähän sitä ja tätä ja kasvisten osuus kerta-annoksessa on ollut isompikin, kun välillä on päiviä ettei sitä ole tarjolla ollenkaan, eli pitäisi sitten vielä laskea semmoinen viikko-ohjelmaan sopiva määrä...

    Mutta vähitellen tässä varmaan päästään siihen tavoitteeseen - alku aina hankalaa! :) Onneksi Suvi on meillä apuna...

    VastaaPoista
  3. Juu, meille ainaksi neuvottiin (ja on se tuolla sivuillakin), että sitä syötetään mitä kaapista sattuu millonkin löytymään, kunhan tasapaino pysyy noin kuukauden mittaisella ajalla.
    Hyvää jatkoa barffaukseen! Tässähän ihan itsekin taas motivoituu tarkkailemaan koirien syömisiä paremmin. Meillä kun joskus tarjotaan raksujakin jos oon unohtanut ottaa ruokaa sulamaan... Nyt täytyis muistaa hakea niitä "barffiraksuja", niin loppuisi ihan vallan tuo teollisen ruuan syönti.

    VastaaPoista
  4. Oli kyllä todella kiva turissa koiruuksista, on samat harrastukset ja astutus aatoksetkin kun on samat vielä :) Saas nähä jos Nikkala on ens keväänä pullollaan Parsonin pentuja ;)
    Siis ootko nyt menossa siin Parsonien erkkariin? Vai onko sulla varahandleri Foxylle? Itellä teki mieli kovasti kans sinne, mut en sit ilmottautunu kun olis ollu niin pitkä matka yksin ajella yhen päivän takia. Kun tosiaan tuo meikän ukko ei ole niin innostunut koirahommista =(
    Mut otetaas turinatuokio sit uusiksi kun on sopiva aika. Tsemppiä loppuodotukseen vielä!

    VastaaPoista
  5. Leena: Jep, voin kuvitella, että tähän hommaan välillä ehkä tarvitsee uuttaa innoitetta... :P Eilenkin meinasi unohtua ottaa silakat sulamaan, nyt haisee koiran hönkäys oikein kivalta :)

    Marjaana: Sattuukin kyllä olemaan monelta kantilta sama tilanne, saa tosiaan nähdä päästäänkö tekemään ihan parsonpentutreffejä täällä Nikkalan suunnalla sitten :D

    VastaaPoista