tiistai 16. elokuuta 2011

Koirat on ihania

Otsikon kirjoitin viimeiseksi, kun tätä kirjoittaessa se taas tuli mieleeni, miten koirista saakin niin paljon piristystä päivään, joskin toisinaan nekin aiheuttavat myös sitä hermojen kiristymistä ;)

Pennut täyttivät eilen viikon, sen kunniaksi oli tarkoitus ottaa valokuviakin, mutta vahtaan edelleen tilaisuutta lähteä niitä ottamaan. :P Se ei olekaan niin helppoa kahden lapsen kanssa, joista toinen nukkuu ja herää milloin tahtoo ja hereillä ollessaan vaatii olla sylissä (jos nukkuessaankin...) ja toinen tahtoo ottaa osaa kaikkeen ja kun välillä pitäisi ehtiä siivota, laittaa ruokaa ja vähän välissä levähtääkin ;) Vielä olen selvinnyt ilman isompaa hermoromahdusta ja juu, Esa on kuitenkin vielä lomalla... heh. Vaikka remonttihommissahan se koettaa kovasti ehtiä olla, että nämä pahimmat hässäkät muodostuu tietenkin silloin kun Esa tekee remonttia.

Kynnet leikkasin pennuilta myös ensimmäistä kertaa eilisen ja tämän päivän aikana. Ensimmäiset pikku kielen lipaisutkin sain tänään Jytkyltä :) Ihana mies!

Jorekin täyttää pian vuosia - sen ensimmäisen - ja ajattelin muistaa Esaa ja poikaa jollain koiramaisella yllätyksellä... ;)

Luleåssa järjestetään 24. päivä joukkosilmätarkastus ja sinne ollaan menossa koko karvaisen porukan voimin. Pitää nyt vielä soittaa ja varata aika ja kysyä samalla tuosta kennelyskästä, että ottavat sen huomioon kun tuodaan sairaita/toipuvia koiria sinne, Lisalla varmasti ainakin vähintään "karanteeni" voimassa. Kai lääkäriin nyt kuitenkin voi sairaitakin koiria viedä? Heh...

Jore ei vielä saa virallista tulosta tästä tarkastuksesta, mutta pentujen takia se pitää saada tehdyksi. Tai itseasiassa en ole varma miten Ruotsin puolen säännöt menee, Suomessa ei esim. saa rekisteröidyksi pentuetta jossa uros on pentujen syntymähetkellä alle 9kk, mutta Ruotsissa ei ole mitään sellaista sääntöä. Lisan tuloksesta en nyt ole aivan varma, kun se on rekisteröity vain Suomeen, tuleeko sen tulostakaan yhtään mihinkään, mutta tärkeintä nyt kuitenkin on, että tarkastus saadaan tehtyä. Foxylla taas on mennyt jo vuosi edellisestä ja jalostuskäytössä kun on ollut, niin pitää pikimmiten saada teetetyksi uusi. Jorelta ja Lisalta tarkistellaan samaan syssyyn myös polvet. Lonkat ja selkä me jätetään nyt toiseen kertaan. Pennut ovat silloin 3,5 viikkoisia ja tuumittiin Kaijan kanssa, että Luleån reissun ajan pärjäävät ilman mammaa, siiheksi mennessä ne ovat jo siirtyneet alakertaan asustelemaankin, niin se aika menee nopsaa...

Mutta nyt jatkamaan sitä siivousta ja muuta hommaa... tai jos livahtaisin ottamaan ne kuvat, kun Ilsekin on iskän kanssa "onkohommia teketään" eli ulkohommia tekemässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti