sunnuntai 28. elokuuta 2011

Some other doggy news too, not just pups all the time...

I'm not quite sure when Foxy's heat started this time, she keeps herself so very clean and by judging only Jore's behaviour it ought to be 11 days onwards already, though I only saw blood first time a week ago. But the longer it has gone on, the better for us! Jore has nevertheless been quite not such a pain in the ass this time. We've just kept them separated in cages and they keep very quite and calm all of them. Foxy seems to be more interested in Lisas puppies than Jore actually. She's gotten to visit them once when Lisa was out and was obviously very excited. Anyway she understands well enough not to go poking around the puppy cage when Lisa is there. We'll see later on, if it will be possible to keep the bitches and the pups all together - but we might not take that chance at all. Lisa and Foxy after all having that history of pulling fights.

It seems that all this commotion - puppies, kids, house-keeping and such - take all my time and more, I hardly get any sleep either. I don't think I'll be able to start on with my agility career this autumn after all, even though that's what I had in mind. I guess it's still possible I manage to get some clean routines and maybe some help, but we'll see what the time brings. At least the autumn is here and winter is on it's way, no matter what :)

En ole nyt aivan varma milloin Foxyn juoksut ovat alkaneet. Ennen pystyi laskemisen alkaa ensimmäisestä veritipasta, mutta Foxy piti kyllä tällä kertaa itsensä niin siistinä, etten ihmettelisi, jos vaikka ensimmäisestä näkyvästä havainnosta juoksut ovatkin jo olleet päällä vajaan viikon. Ja kun ottaa Joren käyttäytymisen huomioon, niin varmastikin juurikin näin.

Joren kanssa on mennyt hyvin mitä tulee näihin juoksuihin. Se ei ole piipannut öisin ollenkaan ja päivisinkin sen kanssa ollaan päästy helpolla. Meillä tosin on tällä hetkellä hyvin pitkälle se tilanne, että vain yksi koira kerrallaan on irti pidempiä aikoja, muut suljettuina omissa huoneissa/häkissä/ulkona. Vähän stressaavaa kaikille, mutta ei tätä onneksi ikuisuuksia jatku. Odotellaan Foxyn juoksut ainakin, niin elo tästä taas vähän tasottuu.

Pennut on rajattu alakerrassa verkoilla pelkästään keittiöön. Liikkuminen niillä sijoittuu edelleen vain häkin sisälle, jossa peti ja pisupaperit. Niin hienosti ne käyttää jo "vessaakin" (eli pissivät kaikki samaan kohtaan paperilla), että sitä voi vaan ihmetellä miten koiralla hommat toimii heti pienestä alkaen :)

Pupsit on kertaalleen madotettu ja kynsiä olen leikellyt satunnaisesti. Lisa-äippä on antibioottikuurilla ientulehduksen vuoksi ja imetyksen loputtua siltä luultavasti poistetaan hammas. Mennään sitten katsomaan tilannetta lääkäriin, nyt hoidetaan sitä näin.

Tällä hetkellä tuntuu, että kaikki aika on niin kortilla ihan nukkumisesta lähtien, ettei agilityn harrastaminen sovi mihinkään väliin. :( Surettaa kovasti, kun olin niin suunnitellut alkavani taas kovasti harrastelemaan tänä syksynä, mutta en näillä resursseilla valitettavasti.. Tai ehkä tästä alkaa rutiinit hiljaksiin muodostumaan, mutta nyt kaikki tuntuu vielä vain täydellisen kaoottiselta. Esakin lähtee taas huomenna töihin ja jos nyt jo tuntuu tältä niin entäs jatkossa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti