maanantai 8. elokuuta 2011

Ja niin se alkoi ja näin se meni (menee)

Kotiin pääsyn peruuttaminen peruutettiinkin, eli suomeksi sanottuna päästiin tänään kotiin! Olin sisällä talossa n. kahdeksaa vaille seitsemän, totesin, että poika tirpoo unia yhtä makeasti kuin autossakin ja kipaisin yläkertaan; Kaija oli laittanut matkalla viestiä, "Mikä teillä tilanne, aloitellaan varmaan pian" ja yläkertaan päästyäni ja Lisan tervehdittyäni Kaija kertoo, että Lisa oli ponnistanut yhden tyhjän sikiöpussin ja puristi juuri ulos paraillaan pentua tyhjän pussin kera. Kaija sai tyhjän pussin rikottua ja avitimme jalat edellä tulevan pennun ulos. Ensimmäinen pentu on trikki tyttö, mustanrusehva pää ja kaksi mustaa merkkiä selässä ja hännässä, painoa mukavat 212g.

Lisa nuolee pentua huolellisesti, muttei rauhoitu imettämään. Toinen tyttö tulee kovan, kovan taistelun seuraksena ulos n. puolen tunnin päästä. Iso trikki tyttö, 235g, joka jumitti vatsan kohdalta pitkäksi aikaa ja vaati vähän pidempää elvyttelyä. Lisa hoitaa myös sitä kovasti, muttei rauhoitu oikein vieläkään. Tässä vaiheessa joudun poistumaan poikaa hoitamaan alakertaa ja Esa menee tuuraamaan minua. Yläkerran ilmaluukun kautta kuuluu pian Esan ääni: "Pikkuinen poika tuli!" Se on värimerkeiltään ruskea-valkoinen, päässä ja hännässä.

Tässä vaiheessa vaikuttaa että pennut olivat siinä, vatsa tuntuu jo tyhjältä. Kaijakin käy kahvilla ja leipäpalalla. Kuitenkin jostain kylkiluiden alta on hiljalleen alemmas valunut vielä yksi pentu ja sitä aletaan ponnistamaan ulos n. 45min edellisestä. Ulos tulee toinen poika, iso kuin mikä ja koko valkoinen. En nyt muista ulkoa kaikkien pentujen kokoja, täydennän näitä myöhemmin. :)

Nyt Lisakin rauhoittui imettämään toviksi, mutta ilmeisesti sieltä voi olla vielä pentu tulossa, kun vähän on meinannut ponnistuttaa, itse olen taas alakerrassa odottamassa että poika herää syömään.. Eli saldo tähän mennessä: Pikku-tyttö, iso-tyttö, pikku-poika ja iso-poika.

2 kommenttia:

  1. Osuin teidän blogiin näemmä aika hektiseen aikaan :) Aloitin lukemisen tuolta alempaa ja oikein jännitys tiivistyi tätä lukiessa :) Suuren suuret onnittelut ihmislapsen ja koiravauvojen johdosta, melkoinen päivä teillä ollut!

    Terkuin Eija ja Kamunkorven parson-lauma

    VastaaPoista
  2. On tää jännää! Paljon onnea näistä neljästä pikkuparsonista :) Syntyyköhän vielä lisää! Tsemppiä!

    VastaaPoista