perjantai 2. syyskuuta 2011

Treenit... olipa ihanaa.

Uskaltauduin Foxyn kanssa ensimmäisiin treeneihin eilen. :) Tulin siihen johtopäätökseen, että olen ollut aivan hukassa sen juoksujen kanssa, sillä Jore selvästi reagoi tärppeihein viikko sitten ja se aika on nyt ollut ja eletty, eikä tiputteluakaan enää näy. Joten kolme viikkoa on ilmeisesti jo takana päin. Se piti itseään ensimmäisen viikon siis aivan ilmiömäisen siistinä. Saakin olla tosi tarkka sen kanssa jatkossa.

No mutta siis. Ryhmä oli iso - ja kun olin ajatellut varmuuden vuoksi (siis ts. Esan) livistää vähän aiemmin, kun oli ensimmäinen kerta kun olin pois Ossin luota, enkä ollut aivan varmaa kelpuuttaako pulloa jne. - otettiin Foxyn kanssa rata vain kerran. Se oli tasoltaan 1-2lk. meille tärkeintä onkin nyt hioa kontakteja ja kaarroksia, mutkia ja näppäryyksiä voi harjoitella täällä kotona, joten rata oli juurikin sopiva. Foxylla oli vauhtia kuten odotinkin, sain juosta ja hengästyä ja kakoa limaa jälkeenpäin ;) Ei ole kunto aivan kohillaan!! Heh.. Kaarroksiin kiinnitinkin sitten erityisesti huomiota ohjauksessa ja ne taisi mennäkin aika kivasti. Unohdin kyllä kysyä koutseilta, mutta mitä silmäkulmasta ehdin katsoa niin oikein kivasti. Eikä liukastellut tms. edes kepeillä saati rimoja tullut alas vaikka korkeus oli 35cm, joten kroppakin sillä on kunnossa, enkä sitä epäillytkään, se on tosi sutjakassa kunnossa pitkästä aikaa.

Keinun unohdin ohjata oikeillä käskyillä, kun olen opettanut sen alunperin "keinu-odota" ja lisännyt sitten on-offin takia myös "paikka" sinne loppuun ja nyt sanoin vain "keinu-paikka" joten vauhtia oli liikaa ja koira juoksi eteenpäin pysähtyen vain himpusti. Joten sitä uusiksi pari kertaa kunnes toista kertaa radalle mennessäni muistin käyttää odota käskyä, eikä ongelmaa enää ollut. Aalla hienot juoksut palikan avulla ja täydellä latingilla, puomilla samoin molemmat kerrat hienosti. Toimiva persjättö loppuun, se oli se ohjauksellisesti vaikein juttu sillä radalla, muu lähinnä pääkoppaa rasittavaa - eli kontaktit.

Pennut kasvavat ja murraavat. Ne on madotettu jo kahdesti, sillä kakassa on todellakin ollut matoja. Jospa ne saataisiin tällä sitten pois. Ja hyi yäk kun se onkin pahaa! Jatkossa otan isoille koirille napit ja pennuille vain tahnaa. Jauheliha niille maistuu kyllä, hyvin ovat aloitelleet kiinteän ruoan syömisen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti